5 destinații de vacanță din România unde puteți merge tot timpul anului


Romania dispune de regiuni extrem de frumoase, de sate care sunt adevărate muzee, de orașe care concurează la statutul de capitală europeană. Este țara unde toată lumea vorbește engleză, unde tradițiile încă sunt parte din viața de zi cu zi, unde viața este ieftină și oamenii sunt primitori. Mai jos lăsăm o listă de orașe pe care nu ai cum să nu le iubești și pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată pe an. 


Pe primul loc se află Brașovul. Orașul medieval de la poalele Tâmpei este cunoscut datorită monumentelor istorice de care dispune: Biserica Neagră, Prima Școală Românească, Bastioanele Tesătorilor, Fierarilor, Funarilor, Cojocarilor.

Brașovul are o mulțime de alte obiective turistice de vizitat, de la bisericile săsești fortificate, „Castelul lui Dracula” de la Bran, cetatea în ruine de la Râșnov, stațiunea alpină Poiana Brașov, masivul Piatra Craiului, până la Cetățile Făgăraș, Rupea, Râșnov, dar și Biserica Fortificată din Prejmer, o construţie superbă, cotată cu trei stele în Ghidul Michelin. 

Orașul Brașov te cheamă să îi străbați străduțele pavate cu piatră cubică, magazinele de pe Republicii, să te relaxezi la o înghețată în Piața Sfatului și să te pierzi prin cartierul Schei, unul din cele mai importante cartiere românești care datează din Evul Mediu.


Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai mare Rezervație Naturală din România. Cei care își doresc să viziteze acest loc minunat trebuie să respecte câteva reguli stricte care nu permit accesul în anumite arii protejate. Există totuși, 15 trasee navigabile și 9 terestre deschise publicului larg.

Ce trebuie să știți

- Este cea mai mare deltă de la planetă și cel mai bine conservată deltă din Europa
- Peste 5000 de specii de plante și animale, la fel de mult ca biodiversitatea Marii Bariere de Corali din Australia
- Cea mai mare rezervație cu zonă umedă din Europa cu cea mai mare întindere de stuf
- Este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO încă din anii 1990, iar în prezent, mai bine de 50% din delta este intacta, neatinsă de mâna omului
- Aici găsești cele mai multe specii de animale și peste aflate pe cale de dispariție: vidra, gâsca cu gât roșu, cormoranii pitici și diverse specii de pelicani.
 


Litoralul românesc

Marea Neagră este deosebit de frumoasă și ușor de vizitat chiar dacă nu este sezon. Recomandăm o mini excursie chiar și de o zi în extra sezon. Iar dacă este sezon estival atunci cu siguranță este locul ideal de ajuns cel puțin o dată pe timpul verii.

Dacă îți dorești câteva nopți albe atunci stațiunile pe care le recomandăm sunt 2 Mai, Vama Veche, Costineşti

Pentru cei care au familii recomandăm Eforie Nord şi Eforie Sud, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn și Mangalia.

Dacă vrei distracție atunci drumul te va duce direct la Mamaia. Stațiunea abundă de turiști pe toată perioada estivală.

Citește și 9 atractii pentru copilul tau pe litoralul romanesc

Sibiu
 

Orașul Sibiu este cu siguranță inima Transilvaniei. Anul 2007 i-a adus și numele de Capitală Europeană Culturală și de atunci și până astăzi, Sibiul a dovedit că merită să se afle în topul celor mai frumoase și îngrijite orașe din România.

Piața Mare din Sibiu este locul de unde poți începe să explorezi acest orășel la pas. Fiecare străduță emană un aer istoric demn de poveste. Muzeul Național Brukenthal este și el un obiectiv de vizitat. Construit în stil baron, muzeul datează din secolul XVIII-lea. 

Pentru cei care adoră să facă fotografii, Podul Minciunilor este obiectivul ideal pentru un astfel de moment. Atenție! Legenda spune că dacă spui o minciună aici e posibil să se dărâme podul cu tine.
 
Un loc boem, cu străduțe medievale superbe, case mici, dar și clădiri impozante, toate alcăcuiesc orașul Sibiu, unul dintre cele mai importante atractii din România, un oraș de făcut la pas.



Cluj-Napoca

 

În Nordul României se află orașul Cluj-Napoca. Printre stăini, orașul de sub Feleac este pe primul loc în percepția lor, fiind văzut foarte bine. Și pe bună dreptate, având în vedere bogăția care îl înconjoară. Este înconjurat de județele Sălaj, Maramureș, Mureș, Alba, Bihor și Bistrița Năsăud.

Salina Turda este unul dintre obiectivele vizitate de milioane de turiști din toată lumea. Cheile Turzii, un loc unde natura îți zâmbește. Lacul Tarnița, Castelul Banffy din Bonțida, unde are loc anual Festivalul Electric Castle, Parcul Național Apuseni, dar și o mulțime de obiective în centrul orașului, biserici și catedrale, până la clădiri cu importanță istorică, piețe (Piața Muzeului, Piața Unirii, Piața Avram Iancu etc) sau case memoriale. 

  • 5 destinații de vacanță din România unde puteți merge tot timpul anului

related posts

Modifică setările cookies