3 locuri răcoroase și mai puțin cunoscute în care să evadezi în august


Mai jos găseşti o listă cu astfel de locuri, culese nu de pe internet, ci din poveştile de vacanţă ale unor oameni din viața reală.


1. Laguna Albastră din Cluj

Dacă vrei să evadezi într-un weekend într-un loc răcoros, dar urăști marea, Laguna Albastră din Cluj ar fi cea mai bună opțiune. E la doar 30 de kilometri de Cluj găseşti și e un loc superb. (Evident) că nu e vorba despre o lagună propriu-zisă, ci despre un lac apărut recent care s-a format pe locul unei foste mine de caolin. În ceea ce privește traseul trebuie să știi că nu e chiar atât de ușor să ajungi acolo pentru că nu prea sunt indicatoare, însă poți să rămâi pe traseul: Cluj - Baciu - Gârbîu - Aghireș Fabrici - Gilău - Capua - Gârbău. Din Aghireș Fabrici va trebui să mergi pe drumul de lângă clădirea unei binecunoscute bănci românești tot înainte și să treci de calea  ferată. După vreo 4 kilometri vei ajute la dealurile de steril, de unde nu vei mai putea înainta cu automobilul. Mai mergi 400 de metri și ai ajuns. 

2. Razim-Sinoe

Razim-Sinoe e un complex lagunar care se află în Deltă. E nu numai o destinație perfectă pentru o mini-vacanță, dar și pentru cazul în care vrei să pleci într-un weekend departe de aglomerația urbană. Drumul până acolo e foarte frumos, mai ales dacă alegi să mergi primăvara sau vara: lanuri cu maci, sate pitorești, dar și foarte multe obiective turistice și popasuri. 

Apa din Razim are o adâncime de maxim 4 metri, deci e numai bună și pentru înot. Ce ar mai trebui să mai știi? Că pe țărmul de Sud-Vest al Razimului se află ruinele cetății Histria și tot în zona respectivă se găsesc și 10 dintre cele 20 de zone protezate ale rezervației Delta Dunării. Altfel, vara e plin de turiști, în special francezi care nu vorbesc foarte bine engleza, deci nu ar strica să îți reîmprospătezi un pic franceza dacă plănuiești să îți faci prieteni străini.


3. Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului sunt un soi de nou hot spot al Olteniei și pe bună dreptate. Aici vei găsi turiști din toate județele țării, însă puțini dintre ei știu, de exemplu, că întreaga zonă are statut de arie națională protejată. Ghidurile turistice îți vor oferi un traseu foarte alambicat, însă nu e atât de greu pe cât pare să ajungi acolo. Cheile Sohodolului sunt situate la aproximativ 15 kilometri de Târgu-Jiu, în apropiere de comuna gorjeană Rânca, pe o ramificație a DN 67. Așa că ar fi mai ușor să mergi spre Baia de Aramă și, de acolo, să cauți să ajungi spre satul Runcu. Ca fapt divers, acolo au fost filmate și scene din filmul ,,Trandafirul Galben". Ce mai poți găsi acolo? Numeroase picturi rupestre preistorice, copaci seculari (plantați înainte de 1860), dar și numeroase trasee montane, motiv pentru care pe tot parcursul anului vei da nas în nas cu o mulțime de alpiniști. 

Foto: Wiki Commons 
 

related posts

Modifică setările cookies