7 idei de martișoare create de copii


Peste câteva zile este 1 Martie, iar această sărbătoare reprezintă o ocazie extraordinară pentru mămici și pici pentru a-și pune creativitatea la bătaie și a petrece timp împreună. Cei mici adoră să deseneze, coloreze și decupeze, iar crearea unor obiecte personalizate cu ocazia venirii primăverii se poate transforma într-o adevărată provocare pentru ei. 


Scoateți de la naftalină cariocile, creioanele, hârtia colorată și glasată, lipiciul, materialele și, nu în ultimul rând, imaginația! 

Îți propunem câteva modele simpatice pe care micuțul tău le poate crea pentru colegii de grădiniță sau de școală, doamna educatoare sau învățătoare, bunici și mătuși. Pe locuri, fiți gata… start la creat mărțișoare!

 

1. Floricică de hârtie

 

Pentru a monta acest mărțișor ai nevoie de hârtie glasată, creion, foarfecă, lipici și șervețele colorate. Tot ce va trebui să faci este să-i schițezi micuțului tău modelul unei flori și să-l supraveghezi în timp ce o decupează. Apoi, folosiți împreună lipiciul și întindeți-l pe marginea florii de hârtie. În prealabil, decupați în pătrățele de dimensiuni reduse șervețelele colorate care v-au rămas de la mesele festive de Crăciun și Revelion pe care nu le mai folosiți. Cu atenție, lipiți-le pe acestea în straturi multiple, până când floarea prinde textura. În final, adăugați un nasture negru sau o bucată de hârtie de aceeași culoare care să reprezinte pistilul. Nu uitați de șnurul în alb și roșu!

 

 

2. Agenda personalizată

 

Acest mărțișor poate fi ideal pentru doamna educatoare, care are o mulțime de sarcini pe cap și căreia nu i-ar strică puțină organizare. Ai nevoie de suficientă hârtie și de talentul nemaintalnit al micuțului tău. Pune-l să deseneze ce-i place lui mai mult, folosindu-se de creioane colorate, creioane cerate, acuarele sau pixuri. Când opera de artă este gata, transformă creația într-o coperta personalizată care să îmbrace agenda plictisitoare achiziționată din magazin. Vei avea nevoie de scoci, foarfecă și multă îndemânare. Rezultatul va fi de efect însă.

 


3. Floricică din burete de baie

 

Cumpărăturile alături de micuțul tău pot fi mult mai plăcute dacă îl implici și pe el în alegerea obiectelor de care aveți nevoie. Dați o fugă la raionul de cosmetice și îngrijire și alegeți cei mai colorați bureți de baie pe care îi puteți găși. De îndată ce ajungeți acasă, puneți mâna pe foarfeca și încercați să tăiați burețîi în porțiuni egale, lunguiete. Mai apoi, amestecăți culorile și puneți bureți diferiți unul peste altul, în două straturi distincte. Dați iama în trusa de croitorie, tăiați o bucata maricica de ață și plasați-o la mijlocul celor două starturi de burete. Strângeți cu putere, până când obțineți o floricia și faceți câteva noduri, pentru că mărțișorul să reziste.

 

4. Decorație pentru clanța

 

Pentru acest accesoriu va trebui să cumpărați hârtie cartonată, hârtie creponată, acuarele și lipici. Micuțul tău va trebui să decupeze hârtia cartonată în orice formă își dorește și să se folosească de acuarele pentru a-i da aceștia puțină culoare. Ceea ce va trebui tu să faci este să tăi o bucată lungă din hârtia creponată și să o răsuceșți până când se transformă într-un soi de ață. Cu ajutorului lipiciului, ațășați ață de partea superioară a hartiei cartonate și agățați mărțișorul de clanța încăperii pe care doriți s-o ornamentati.

 

5. Marionetă

 

Pentru a crea o jucărie marionetă, scoate pe măsuță de lucru hârtie cartonată, hârtie glasată, foarfeca, acuarele, pene și un bat de la înghețată pe care micuțul tău a savurat-o cu plăcere asta vara. Tăiați hârtia cartonată într-o formă rotundă, pe care micuțul tău s-o poată desena cu ajutorul acuarelelor. Cu ajutorul hartiei glasate, formați capul unei păsări și lipiți-l de partea superioară a cercului cartonat. Lipiți-l pe acesta din urmă de bățul de la înghețată și pregățiți-vă de distracție: în pahare de plastic, înmuiați culoarea din acurelă până când se transformă în pigment. Când obțineți o culoare suficient de concentrată, scăldați penele în pahar și lăsăți-le la uscat. În final, lipiți fulgii de spatele cercului și așteptați că toată marionetă să fie gata de joc.

 

6. Trandafir colorat

 

Pe lângă floricica din șervețele, mai avem o propunere pentru ține și micuțul tău. Vei avea nevoie de filtre pentru cafetieră, carioci, un creion, foarfeca, scoci, și pompă de stropit. Da-i micuțului filtrele și cariocile și roagă-l să mâzgălească spațiul alb cu ce culori îi plac mai mult. Pune-le mai apoi unul în interiorul celuilalt și taie-le la baza, astfel încât să existe un spațiu gol. Cu ajutorul scociului, lipește-le de creionul singur și, stropește cu apă filtrul. Vei observa că nuanțele alese de micuțul tău se vor amestecă și se vor îmbină frumos, colorând mărțișorul floare creat.

 

7. Tabloul personalizat

 

Pentru ultimul mărțișor pe care ți-l propunem ai nevoie de hârtie cartonată, bețigașe de la înghețată, hârtie colorată, carioci, lipici și hârtie creponată. Pe hârtia cartonată roagă-l pe micuț să lipească bețele din lemn astfel încât să creeze o căsuța. El va putea  să pună ce ornamente dorește și să-i dea un plus de culoare cu ajutorul cariocilor, în timp ce tu vei putea împături din nou hârtia creponată până când va ajunge ca o ață. Pe marginea căsuței lipește floricele făcute din hârtie glasată și în partea de sus, ață de care să atârni tabloul de perete.

 

Mai poți crea și un peisaj de primăvară, cu copaci înfloriți.  Desenează trunchiul și ramurile unui coapc. Apoi lipeste floricele de porumb, pe ramuri. 

related posts

Modifică setările cookies