Călătorii care miros urât în mijloacele de transport în comun vor fi amendați


Măsura fără precedent îi vizează pe cei care sunt certați cu apa și săpunul și folosesc mijloacele de transport în comun.

Tag-uri:

Clujul este orașul din România care adoptă această măsură. 

Cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun cu haine murdare sau urât mirositoare pot fi amendați cu sume cuprinse între 100 și 200 lei. La fel, cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii, scrie monitorulcj.ro.

Pe lângă aceasta, o atititudine jignitoare sau insultătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se va pedepsicu amendă între 300 și 400 lei.

 Ideea i-a încântat pe mulți, dar sunt și clujeni care consideră că este o greșeală. 

 „Cred că legea asta este dată cu dedicație pentru romi și cerșetori. Orașul minunat și multicultural se minte singur că e fain și incluziv pentru toată lumea, dar azi-mâine nu-i mai lasă pe săraci nici să urce în autobuze, că din oraș au fost dați afară. 

 Ipocrizie maximă din partea primariei. Să evacuezi zeci de familii la Pata Rât unde nu le oferi apă, gaz, electricitate sau condiții umane ca mai apoi să te plângi că pute prin autobuze. Sunt confuz! Cine va constata dacă cetățeanul reclamat chiar pute?”, a spus clujeanul Alex Fechete, citat de lujcapitala.ro.

Aceste prevederi se află în noul regulament al transportului în comun și se află în dezbatere publică.related posts