Ce spun degetele de la picioare despre originile tale


Se poate ca forma labei piciorului să dezvăluie mai mult despre moștenirea genetică decât știi deja. 


Se știe de mult timp că anumite trăsături ale organismului uman pot dezvălui informații despre moștenirea noastră genetică, iar forma picioarelor ar putea fi una dintre acestea.

 

La ora actuală, există 5 tipuri de formă a piciorului: greacă, romană, celtică, germană și egipteană, în funcție de felul în care sunt poziționate degetele.

 

Forma greacă: Al doilea deget este mai lung decât celelalte, inclusiv decât degetul mare. 

Forma romană: Primele trei degete sunt egale ca lungime, în timp ce restul sunt mai scurte.

Forma celtică: Degetul mare este foarte scurt, al doilea deget este lung, iar celelalte scăd progresiv în lungime.  

Forma germană: Degetul mare este lung, în timp ce celelalte patru au aceeași mărime.

Forma egipteană: Degetele scad în lungime de la degetul mare la cel mic. 

 

 

Forma greacă

Dacă ai al doilea deget mai lung, ai forma greacă, care este mai degrabă relaționată de o trăsătură genetică decât de originea grecească.

Studiile arată că este o trăsătură comună la populația din Grecia dar, de asemenea, forma greacă este determinată de o anomalie genetică. Gena care este responsabilă pentru această trăsătură se regăsește în cromozomul X. Femeile au 2 cromozomi X, în timp ce bărbații au un cromozom X și unul Y. 

Lumea științică a căzut de acord că forma greacă este moștenită pe cale genetică și se regăsește inclusiv la Ainu – misterioasa și străvechea populație din Japonia.

 

Forma celtică

 

Forma celtică este o combinație de degete germanice și al doilea degete pronunțat, ca la forma grecească. Celții sunt sinonimi cu Europa de Vest, în special Britania și Irlanda, dar originea lor este o combinație de culturi. 

 

Forma romană

 

Se pare că un sfert din populația lumii are forma piciorului romană, definită de primele trei degete de aceeași lungime, iar celelalte două - mai mici. 

De multe ori, persoanele care au această formă a piciorului își găsesc cu dificultate încălțări pe măsură.

 

 

Forma egipteană

Aceasta formă este cea mai apreciată, din punct de vedere estetic. 

Probabil cel mai interesant - și, în aceeași măsură, ciudat - lucru care se știe despre picioarele egiptenilor este că aceștia foloseau degete false pentru mumii. 

Conform unui studiu făcut de Ogawa și Hyakusoku, incidența unghiilor încarnate este mai scăzută la persoanele care au forma egipteană. 

related posts

Modifică setările cookies