Cele mai frumoase lecturi pentru vacanta de Craciun


Incitante, glam, devastator de triste, nostalgice, romantice. Am ales cate o carte pentru fiecare dintre voi. Craciun fericit si lectura frumoasa, dragele noastre!


Pentru nostalgice

The Year of the Pioneer – Andreea Chirica

Daca ai crescut cu cheia la gat, jucand elasticul, mancand Eugenii si asteptand la cozile la lapte, o sa-ti placa la nebunie micul roman grafic al Andreei Chirica. Cele peste 100 de pagini ilustrate cu imagini naive, alb-negru, povestesc un an din viata unei fetite de 7 ani – 1986. O lectura dulce-amaruie perfecta de citit sau de pus sub brad.

Pentru fashioniste

Irreverent – Carine Roitfeld

Karl Lagerfeld a spus odata ca daca inchizi ochii si iti imaginezi frantuzoaica perfecta, ea ar fi Carine Roitfeld. Fostul redactor-sef al Vogue France, Carine este un fashion icon si o muza pentru marii designeri ai lumii. “Irreverent” este o istorie vizuala eleganta a carierei acestei femei fascinante. Un must have pentru orice fashionista!Pentru iubitoarele de aventura


Jocurile foamei – Suzanne Collins

“Jocurile foamei” a fost unul dintre cele mai bine vandute carti din lume in 2011. Thriller distopic, SF, poveste de dragoste si roman de aventuri – 4 in 1 – cartea prezinta povestea lui Katniss Everdeen, o adolescenta de 16 ani care participa, intr-un viitor postapocaliptic, la un reality show pe viata si pe moarte. N-o veti mai putea lasa din mana, garantat!

Pentru pasionatele de istorie

“Jurnalul Annei Frank”

Povestea tragica a fetitei evreice de 13 ani, care s-a ascuns timp de 2 ani de germani in Amsterdamul ocupat si a tinut un jurnal amanuntit, e bine cunoscută. Anne Frank si jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelenta ale secolului XX : Cei mai importanti oameni ai secolului, Cele mai bune carti publicate in secolul XX etc. Editura Humanitas a publicat anul acesta jurnalul ei pentru prima data in limba romana.

Pentru romantice

“Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri” – Eric-Emmanuel Schmitt

Opt nuvele, opt povesti de dragoste, opt femei. Vanzatoare, printese, miliardare, sotii, amante – cele 8 femei sunt cat se poate de diferite – doar nevoia lor de a iubi si a fi fericite este aceeasi. Schmitt, unul dintre cei mai apreciati scriitori francezi contemporani, va va incanta cu aceste 8 bijuterii narative.


 

related posts

Modifică setările cookies