Cele mai ieftine orașe din lume. Ce destinații poți să vizitezi cu un buget minim


Site-urile expatistan.com și numbeo.com au făcut clasamente ale celor mai ieftine destinații turistice din lume. În lista de mai jos va prezentăm top 9 orașe pe care le puteți vizita cu un buget minim.


În calculele făcute de expatistan.com și numbeo.com au fost incluse diferite cheltuieli de vacanță - cum ar fi prețul unei mese la restaurant, prețul pentru câteva nopți de cazare într-un hotel de două sau trei stele, costurile pentru vizitarea unor obiective turistice, prețul unei sticle de bere și așa mai departe. 

Kiev

Barometrul ,,City Costs” pentru 2018 situează capitala Ucrainiei pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații turistice din Europa. În urmă cu câțiva ani, orașul număra aproape 3 milioane de locuitori înregistrați official, deși numărul mare de migranți neînregistrați aduce acest număr mai aproape de 4 milioane. Recent, echipa site-ului priceoftravel.com a calculat cât ar costa cazarea timp de o noapte în Kiev, două călătorii cu mijloacele publice de transport, o vizită într-un punct de interes turistic, micul-dejun și cina într-un restaurant, iar suma aproximativă pe care un turist ar scoate-o din buzunar s-ar situa în jurul a 20 de dolari/zi.

Cracovia

Al doilea cel mai mare oraș al Poloniei e vizitat anual de sute de mii de turiști. Orașul este unul dintre cele mai vechi din țară și singurul oraș polonez care a scăpat de distrugerile masive din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dincolo de aerul boem, Cracovia e și una dintre cele mai ieftine destinații din Europa, cazarea într-un hotel decent putând costa chiar și 35 de euro pe noapte. Orientativ, o masă pentru două persoane v-ar costa mai puțin de 40 de euro, în timp ce prețul unui pahar de vin sau de bere nu sare de 2 euro. De asemenea, prețul pentru un tur cu un ghid turistic se situează, în general, sub 14 euro.

Budapesta

Un alt oraș în care îți poți face vacanța cu bani puțini e Budapesta. Capitala Ungariei atrage peste 20 de milioane de vizitatori anual cu nenumăratele sale monumente istorice, muzee, galerii de artă, dar și cu celebrul circuit de curse auto Hungaroring. Potrivit expatistan.com, o masă într-un pub din capitala Ungariei costă sub 4 euro, în timp ce o cină într-un restaurant costă aproximativ 35 de euro. De asemenea, pe Airbnb poți găsi foarte ușor apartamente ieftine de inchiriat. De exemplu, două persoane pot plăti pentru o noapte 30 de euro pe noapte sau chiar mai puțin. Cu alte cuvinte, o săptămână în Budapesta (pentru două persoane) poate ajunge să coste sub 700 de euro. 

Lisabona

Lisabona e, de regulă, catalogată drept una dintre cele mai ,,affordable” destinații pentru un city break. Site-ul numbeo.com – care compară prețurile din diverse orașe ale lumii – informează că prețul unei mese într-un restaurant din Lisabona se situează în jurul sumei de 44 de euro, în timp ce o masă într-un pub local costă aproximativ 28 de euro, potrivit informațiilor de pe același site. Prețurile unui apartament în centrul Lisabonei, conform listării de pe Airbnb, variază între 40 și 50 de euro pe noapte. De asemenea, toate liniile aeriane au zboruri directe către Lisabona.

Sri Lanka

Cinci zile într-un beach resort sub 100 de euro și 22 de euro pentru o masă la restaurant, cu băuturi exotice incluse. Dacă sună bine, atunci Sri Lanka ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță. Potrivit site-ului expatistan.com, prețul unei cine la restaurant pentru două persoane nu sare de 17 euro, în timp ce un cocktail într-un club costă în jur de 4 euro. Pentru o bere trebuie să scoți din buzunar un euro, în timp ce 7 nopți într-un hotel de patru stele în perioada septembrie-octombrie costă aproximativ 500 de euro. Dacă ești dispus să renunți la o steau sau două, prețul coboară la 200 de euro sau chiar mai puțin. Potrivit calculelor făcute de echipa booking.com, 7 zile în Sri Lanka (pentru două persoane) costă în jur de 2.000 de euro.

Atena

Capitala Greciei se situează pe locul opt în topul celor mai ieftine capitale europene, potrivit Barometrului ,,City Costs”. O masă pentru două persoane costă aproximativ 40 de euro, în timp ce un apartament poate fi închiriat de pe Airbnb cu minim 30 de euro pe noapte. Un bilet de acces într-un muzeu local costă, potrivit site-urilor de profil, în jur de 30 de euro, în timp ce prețul unuia dintre cele mai ieftine apartamente listate pe Airbnb nu sare de 250 de euro. În concluzie, zece zile în capitala Greciei pentru două persoane ar putea costa 1.000 de euro, în preț fiind incluse zborul, cazarea, micul dejun și cina.

Napoli

Napoli e al treilea cel mai mare oraș din Italia și, totodată, și cel mai ieftin. În ciuda reputației sale de oraș al mafiei, Napoli e destul de pitoares, mai ales pentru că e situat într-o zonă cu acces la coasta Amalfi, insula Capri și Ischia. Cazarea într-un hotel de trei stele din Napoli costă sub 50 de euro, în timp ce un apartament de tip studio de pe Airbnb poate ajunge și la 30 de euro. O masă într-un restaurat local (care include o pizza și câteva beri, de exemplu) nu costă mai mult de 15 euro.

St. Petersburg

Pe lângă faptul că e unul dintre cele mai pitorești orașe ale Rusiei, St. Petersburg e și unul dintre cele mai accesibile în materie de prețuri. Potrivit site-ului numbeo.com, o bere de 0.5 costă aproximativ 1.50 euro, în timp ce o sticlă de Coca-Cola poate ajunge și la 70 de cenți. Un bilet în mijloacele de transport costă, de regulă, sub 50 de cenți, în timp ce o cină într-un restaurant nu sare de 30 de euro, potrivit site-ului expatistan.com. Același site scrie că prețul a cinci nopți într-un hotel de trei stele nu depășește 160 de euro, în preț fiind inclus și micul dejun.

Cambodgia

În Cambodgia poți călători cu mai puțin de 30 de euro pe zi, o porție de mâncare costă, în general, cam 2 euro. Dacă vrei o camera într-un hotel de câteva stele, ar trebui să fii pregătit să scoți din buzunar între 12 și 40 de euro pe noapte, în timp ce o noapte într-un resort de lux poate ajunge la 60 de euro. Prețul unei mese la restaurant nu sare de câțiva euro, iar berea e, de asemenea, foarte ieftină. Dacă alegi, însă, o varianta mai ieftină de cazare, ai putea să petreci două săptămâni în Cambodgia cu mai puțîn de 700 de euro.

Sursă foto: iStock

related posts

Modifică setările cookies