Cele mai importante 10 obiective turistice pe care le poti vizita gratuit in Moscova


Daca vrei sa vizitezi unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa dar si unul dintre cele mai scumpe orase, Moscova este alegerea potrivita. Pe langa stilul cultural ce merita cu siguranta cercetat, Moscova ofera o multitudine de obiective turistice.


1. Turul Moscovei

Compania Moscow Free Tour ofera un tur gratuit tuturor celor care vor sa se plimbe printre cele mai importante obiective turistice ale capitalei rusesti. Turul este atat de bine organizat inca ar merita sa fie platit.

VEZI AICI GALERIA FOTO

2. Piata Rosie si Mausoleul lui Lenin

Piata Rosie este unul dintre cele mai importante obiective ale orasului dar si ale Rusiei.

Aceasta este cea mai cunoscuta piata din Moscova si este locul din care pornesc toate drumurile importante din oras si tara.

Mausoleul lui Lenin este locul unde a fost depus trupul neinsufletit al fostului lider socialist Vadimir Ilici Lenin.

Acesta a fost expus in mausoleum la scurt timp dupa moartea sa, in 1924.

4. Casa memoriala Maxim Gorki

Casa in stilul art-nouveau este opera arhitectului Fyodor Shekhtel si daruita scriitorului in 1931.

Maxim Gorki a fost scriitor rus, fondator al realismului socialist in literatura.


5. Plimbare prin Gradina Alexander

Gradina plina de culoare si vederea spre Kremlin face din Gradina Alexander, parcul preferat al moscovitilor, dar si al turistilor.

6. Parcul Kolomenskoe

Daca vrei sa vezi unul dintre cele mai vechi asezari din Moscova nu trebuie decat sa vizitezi Kolomenskoe. Aci poti vizita una dintre cele mai vechi catredrale din secolul al XVI-lea.

7. Cimitirul Novodevichy

Aici se odihnesc cele mai importante personalitati ale Rusiei din domeniul politic si cultural. In acest loc vei gasi mormintele scriitorilor, artistilor si a catorva dintre cele mai controversate personalitati politicec a Khruschev si Yeltsin.

8. Muzeul icoanelor rusesti

Omul de afaceri Mikhail Abramov a achizitionat personal peste 4000 de piese de arta crestina ruseasca si de est, unde sunt incluse si peste 600 de icoane. Pentru a impartasi dragostea pe care o are fata de arta, colectia sa este deschisa publicului larg gratuit.

9. Casa memoriala Gogol

In secolul al XIX-lea, scriitorul Nikolai Gogol si-a petrecut ultimele luni de tortura aici. Camerele imobilului au fost pastrate exact asa cum erau aranjate pe vreama in care scriitorul traia, si poti vedea chiar si semineul in care so-a aruncat manuscrisul celebrului sau roman, "Suflete moarte".

10. Muzeul Andrei Sakharov

Expozitia din casa memoriala a liderului disidentilor sovietici, Andrei Sakharov, reuneste obiecte din viata fizicianului care a devenit avocatul drepturilor omului.

FULLSCREEN
Cele mai importante obiective pe care le poti vizita gratuit in Moscova
  • /


related posts