Cine a inventat jucăria senzorială Pop It și ce legătură are aceasta cu o maimuță


Este una dintre jucăriile momentului, care a creat o adevărată isterie în jurul copiilor. Mulți cred că Pop It-ul este o invenție recentă, dar nu este deloc așa.


Pop It-ul este o jucărie senzorială, dintr-un silicon moale, care a devenit populară în urma unor filmulețe pe TikTok. Poate fi folosită și de adulți ca jucărie antistres.

Pop It ne amintește cumva de învelișul din plastic cu bule, care se folosește la împachetarea obiectelor fragile. Cu siguranță fiecare dintre noi le spărgea în copilărie. Pop It-ul funcționează pe același principiu, doar că în cazul lui biluțele pot fi împinse pe ambele părți. 

Inventatorii Pop It

Jucăria colorată a fost inventată de Theo and Ora Coster, designeri de jocuri din Israel. Cuplul a fondat Theora Design, care deține peste 190 de jucării și jocuri de societate diferite.

Ora Koster a spus că a visat primul model de Pop It, iar acest lucru se întâmpla prin anul 1974. Cu toate acestea, prima încercare de implementare a planului s-a dovedit a fi un eșec. În acele timpuri, încă nu exista cauciuc siliconic,  prin urmare, proiectul a fost amânat pentru o lungă perioadă de timp.

 

 

Designul jucăriei Pop It din 1975. Foto: Theora Design

În urmă cu câțiva ani, fiii lui Theo și Ora au decis să scoată pe piață jucăria inventată de mama lor. Pop-it a apărut în 2014 și, cinci ani mai târziu, retailerul Target a dobândit drepturile de fabricație.

Din păcate, nici asta nu a ajutat la popularizarea pop-it-ului. Totul s-a schimbat când cineva a creat niște videoclipuri amuzante pe Tik Tok. Printre acestea a fost un filmuleț cu o maimuță, care apasă cu entuziasm pe „butoanele” dintr-o jucărie din silicon.

Video-ul a primit peste 500 de milioane de vizualizări, iar foarte mulți utilizatori Tik-Tok s-au grăbit să cumpere popularul joc. Stăpâna maimuței  recunoaște că nici măcar nu bănuiește de unde a venit această jucărie pentru animalul ei de companie - este posibil ca cineva să-i fi trimis un cadou neobișnuit prin poștă, deoarece favorita femeii este o adevărată vedetă pe rețelele de socializare.

Sursă foto: Instagram

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies