Cum poți să transformi rapid balconul în spațiul perfect pentru relaxare


N-ai idee cât de simplu este să schimbi fața balconului și creezi aici locul perfect pentru relaxare, fără să scotocești prea mult prin buzunare. Iată câteva sugestii.


Balconul are, de obicei, o podea din beton care nu numai că este lipsită de personalitate, dar reduce și efectul diverselor încercări de a amenaja acest spațiu. Podeaua poate fi izolată și placată cu lemn, dar o soluție mai simplă, mai ales dacă locuiești cu chirie, este instalezi o podea de exterior care se montează simplu și poate fi demontată la fel de ușor.

O altă idee ușor de pus în practică este să construiești un panou decorativ pentru balcon - un proiect do-it-yourself, așadar. Ai nevoie de câteva bețe de bambus (le găsești în magazinele de bricolaj). Leagă-le cu sfoară, apoi agață panoul pe perete, în apropierea ghivecelor cu flori. Bine de știut: un astfel de sistem poate fi folosi la fel de bine pe post de jaluzea.

Iată și o altă idee care o să îți placă: instalează un pervaz alb pe unul dintre pereții balconului și așază aici astfel de ghivece și diverse accesorii. Peretele poate fi fals - îți va permite mai ușor să personalizezi după bunul plac.

Dacă există suficient spațiu, în balcon își poate găsi locul și o canapea realizată din paleți și perne colorate.  Alege un material rezistent la apă pentru fețele de pernă. Dacă îți dorești și un covor în balcon, alege un model simplu și rezistent, cu fața reversibilă.

Canapeaua nu are loc aici? Nicio problemă - un scaun de tip Acapulco arată la fel bine și este cât se poate de confortabil. În plus, este o piesă de mobilier destinată utilizării în aer liber și îți lasă loc și pentru măsuța de cafea. .

Ce ai mai putea aduce în balcon: cutii vechi, recondiționate, pe care le poți folosi ca suport pentru plante, scaune extensibile, o măsuță de lucru suspendată de balustradă (există modele speciale), instalații luminoase pentru momentele pe care le petreci aici seara. 

Descoperă și alte idei și sfaturi utile în acest articol despre amenajarea balconului.

Sursa foto: Shutterstock.com

related posts

Modifică setările cookies