Cum să alegi animalele de companie. Te învață un instructor canin cu experiență


Mihai Nae, dresorul animalelor de companie ale vedetelor, vine pentru Perfecte.ro cu câteva ponturi pentru părinții care vor să le ofere celor mici câteva cadouri vii.


Iată cum trebuie să alegi patrupezii și ce rase de câini sunt acum la mare căutare. Dresajul canin este foarte important,  dacă vrei să ai un animal de companie bine educat.
 
 
Cum trebuie să își aleagă părinții câinii sau animalele de companie pentru copii? După ce criterii? Ce recomandări ai în acest sens?
 
În primul rând trebuie să luăm în calcul dacă avem fată sau băiat și bineînțeles să ținem cont de vârsta acestuia. Foarte important este și dacă stăm la curte sau la apartament pentru că în funcție de asta crește diversitatea cerințelor față de câine. Bullmastifful Dogul Argentinian și pe primul loc Ciobănescul German sunt  rasele pe care le recomand ca fiind cele mai potrivite pentru copii.

Care sunt acum cele mai căutate rase de câini? Sau la modă?

Ciobănescul German rămâne rasa cu cei mai mulți fani în lume însă foarte căutat a început să fie Belgianul Malinois.

Ce tehnici de dresaj folosești și care dintre ele sunt cele mai aplicate?


 
Dresajul nonviolent bazat pe stimulent și recompensare dar și pe o ușoară corecție este cea mai eficientă tehnică și cel mai des folosită.
 
Ce ți se cere cel mai des atunci când ești chemat să dresezi un patruped?
 
Să disciplinez cățelul pentru că un câine nedisciplinat aduce mult disconfort și chiar ne poate pune viața în pericol dar și să pregătesc câinele pentru pază.
 
Care sunt problemele cu care te confrunți adesea în dresajul canin?

 
Lipsa de socializare a câinelui la vârsta potrivită este o problemă des întâlnită care formează câinelui un caracter dificil în societate.
 
Povestește-mi, te rog, care este cel mai interesant număr de dresaj al tău!
 
Cel mai dificil a fost să învăț un câine actor să se urce în copac și să care sacoșa.
 
Ce trebuie să știm despre bolile întâlnite la câinii cumpărați de la petshopuri? cum influențează ele dresajul?
 
Orice câine poate fi dresat...este important atunci când cumpărăm un câine să ținem cont de pedigreeul lui pentru că în funcție de asta știm ce putem să îi cerem respectivului câine și cum să îi gestionăm starea de sănătate.
 
Cât costă un dresaj canin și ce presupune? Câte ore de instructaj?
 
În general dresajul de disciplină elementară durează între 2 și 3 luni iar costul diferă în funcție de cerințele stăpânului și de distanță.
 
Care sunt cei mai greu câini de dresat?
 
În general câinii care au trecut de vârsta începerii eucatiei. Nu contează rasa dar contează individul și vârsta.
 
Ce persoane publice au apelat până acum la tine pentru a-ți cere ajutorul în problemele legate de animalele de companie?
 
Am colaborat cu Mihaela Tatu, Daniela Gyorfi, Pepe, Amna, Paula Selling, Adelina Pestrițu, Raluca de la Bambi, Sonia Trifan.

FULLSCREEN
Cum să alegi animalele de companie! Te învață un instructor canin cu experiență!
  • /


related posts