Cum să cureți tenișii albi fără să îi bagi în mașina de spălat


Tenișii albi sunt mereu la modă, dar sunt greu de întreținut. Sigur că te gândești că cea mai simplă metodă de a curăța încălțămintea este să o bagi în mașina de spălat rufe, dar există posibilitatea ca petele să nu iasă la fel de bine ca atunci când o cureți manual.


De obicei, pe eticheta încălțărilor găsești indicații clare referitoare la temperatura de spălare și la programul pe care să îl alegi, astfel încât să nu o distrugi. 

Dacă nu vrei însă să speli încălțămintea în mașina de spălat, atunci îți prezentăm în continuare câteva trucuri de curățare manuală, cu produse simple, pe care cu siguranță le ai acasă:

1. Pasta şi periuţa de dinţi te vor ajuta la curăţarea rapidă şi eficientă a adidaşilor albi. Alege o pastă albă şi o periuţă cu o duritate medie ca să nu deteriorezi materialul. Spală-i şi clăteşte-i cu apă călduţă după ce i-ai frecat uşor cu pasta de dinţi. 

2. Cu siguranță nu te-ai gândit la asta, dar apa micelară este și ea un ajutor de nădejde în curățarea tenișilor albi, mai ales pentru cei din piele ecologică.  Înmoaie o dischetă în apă micelară şi şterge urmele de praf de pe suprafaţa pantofilor sport. Şterge apoi surpluzul de apă cu un şerveţel uscat.

3. Un alt produs cosmetic care se poate folosi pentru curățarea încălțărilor este acetona, dar trebuie să-ți spunem că aceasta este musai să fie incoloră. Pune puţină soluţie pe o dischetă de vată sau pe un burete şi şterge petele de pe marginile adidaşilor. 

Citește și: Cum se curăță corect termometrele în funcție de tipul de aparat pe care îl ai în casă

4. Sucul de lămâie este un înălbitor natural, care poate fi utilizat atât la curăţarea hainelor şi adidaşilor. Diluează 2 linguri de suc de lămâie cu aceeaşi cantitate de apă caldă, apoi înmoaie în soluţie o cârpă şi şterge cu ea suprafeţa pantofilor sport de culoare albă.

5. Efectul de albire îl poate avea și amidonul de cartofi, mai ales pentru încălțămintea din piele. Fă o pastă consistentă din amidon şi puţin lapte, întinde mai apoi pasta pe un burete umed şi şterge cu el suprafaţa murdară. 

Sursă foto: Profimedia Images

related posts

Modifică setările cookies