Cum să petreci alături de copilul tău momente la superlativ în iarna care a mai rămas: de la săniuță la construirea unui om de zăpadă


Dacă vrei să te bucuri alături de micuțul tău de revenirea iernii, mai ales dacă e prima dată din viața lui când vede zăpadă și trăiește bucuria primei ninsori, ar fi bine să uiți de temeri legate de răceli și viruși și să îi oferi momente memorabile pe care să le imortalizezi în fotografii. 

Tag-uri:

Beneficiile acestei experiențe sunt de necontestat, pe lângă faptul că legătura emoțională dintre voi va deveni și mai puternică. De exemplu, în Suedia, părinţii preferă să îşi lase copiii să doarmă la prânz afară, chiar şi când temperatura scade sub -10 grade Celsius pentru ca micuții să își fortifice sistemul imunitar.

Plimbări prin parc

Indiferent de vârstă, plimbările prin parc te vor relaxa atât pe tine, cât și pe copil. Potrivit unui studiu efectuat de un grup de cercetători ai Universității Stanford și publicat în „Lucrările Academiei Naționale de Științe”, plimbările în natură au un efect pozitiv asupra creierului uman, nivelul stresului este diminuat semnificativ, iar calitatea somnului este îmbunătățită. 

Desigur, mai ales dacă e vorba de un bebeluș, trebuie să alegi carucioare pentru copii rezistente și de cea mai bună calitate, care să aibă roți puternice și husă detașabilă, pentru că probabilitatea să se murdărească des este una foarte mare. De asemenea, ar fi bine ca ansamblul să fie foarte compact și ușor, astfel încât să se manevreze foarte bine și să se plieze ușor. Pentru a supraveghea bebelușul îndeaproape, optează pentru un model cu un geam fals din plastic transparent sau plasă. 

Cel mai bine este să cumperi un cărucior care poate fi adaptat pentru toate stadiile de creștere ale celui mic. Atunci când alegi un cărucior, gândește-te că pe primul loc ar trebui să fie siguranța și confortul puiului tău, iar dacă nu ai bani pentru a-ți achiziționa un dispozitiv de calitate, atunci mai bine alegi să îl cumperi second hand decât să cumperi unul nou, dar de o calitate inferioară. De asemenea, dacă bebele are cel puțin un an, poți face pauze de la transportul în cărucior și să faceți împreună câțiva pași în aer liber.

Plăcere pe săniuță

Dacă ai amintiri încă vii din copilărie în care îți luai săniuța și mergeai pe derdeluș alături de alți copii, ar fi păcat să-l privezi pe cel mic de această plăcere. În general, o săniuță clasică este recomandată unui copil care are peste doi ani. Dacă e vorba de un bebeluș, atunci neapărat trebuie să alegi o variantă cu spătar. Abia atunci când copiii ajung la 5-6 ani, ei sunt capabili să se aventureze singuri pe derdeluș, deși trebuie să îi însoțești și să te asiguri că sunt în siguranță. Poți opta pentru o săniuță din lemn, ușoară, sau pentru una cu structură de metal, deși cele mai moderne sunt cele realizate în întregime din PVC, rezistente și deloc grele. 

Indiferent ce ce alegi să faci în timpul liber alături de copil, nu rata ultima perioadă de iarnă din acest an și bucură-te de un timp de calitate petrecut alături de puiul tău!

Sursă foto: unsplash.com

 

 

 

+

  • Cum să petreci alături de copilul tău momente la superlativ în iarna care a mai rămas: de la săniuță la construirea unui om de zăpadă

related posts

Modifică setările cookies