Cum să primești primăvara cu zâmbetul pe buze


Primăvara este pe aproape. Natura iese din hibernare, florile înmuguresc, temperaturile cresc subtil, iar soarele își leapădă mantia mohorâtă din timpul iernii. Explozia de culori și mirosuri te face pur și simplu să-ți dorești să trăiești.


Corpul și starea ta de spirit urmează și ele ritmul anotimpurilor. Iar dacă natura profită de această energie nouă pentru a se schimba complet, nu ezita să faci și tu acest lucru! Primăvara ne răsfățăm corpul și mintea. Cum? Încet, dar sigur, cu lucruri mici, dar care vor face o diferență în viața ta.

Răsfață-ți moralul! 

Corpul și spiritul sunt mereu pereche, ca Stan și Bran sau Fred Astaire și Ginger Rogers. Nu funcționează unul fără celălalt. Îngrijirea corpului tău are un efect pozitiv asupra moralului, iar principiul se aplică și în sens invers. Echilibrul interior este condiția principală pentru a avea un organism înfloritor, iar primăvara este anotimpul ideal pentru o mică detoxifiere mentală, nu doar una fizică. Primăvara este un prilej de a o lua de la capăt și de a da tonul pentru întregul an. 

  • Încearcă un nou parfum sau un ulei esențial, pot fi aliații tăi în reconectarea cu tine însăți. 
  • Alege o coafură nouă, schimbă culoarea părului și abordează un nou look. Orice detaliu cât de mic îți poate spori imaginea și încrederea de sine.
  • Meditează, aleargă, bricolează sau învață o rețetă nouă, de exemplu de carne de vita la cuptor. Este mai puțin important care este metoda ta de a te relaxa, atât timp cât dai răgaz minții tale să se elibereze de gânduri negative și stresul cotidian.
  • Bucură-te de primăvară. Ieși cu prietenele la o terasă sau la o plimbare în parc. Important este să te bucuri cât mai mult de aer liber și mai ales, de o bună companie.
  • Deschide ferestrele larg pentru a lăsa aerul primăvăratic să schimbe atmosfera casei tale. Aerisește cel puțin zece minute dimineața și seara.

… Dar și fizicul

Acum că știi ce să faci pentru a avea grijă de starea ta de spirit, ai grijă și de corpul tău. Și el are nevoie de o mică (sau mai mare) atenție.

  • Ai grijă de pielea ta și oferă-i momente răsfăț. O baie fierbinte, un masaj cu uleiuri esențiale, un scrub făcut de casă sau un ceai detoxifiant din plante, orice tratament este binevenit. Bonus: vei avea și o stare de spirit mai bună.
  • Profită de primăvară și de soare. 15 minute pe zi sunt suficiente pentru ca organismul să sintetizeze vitamina D, un adevărat booster de vitalitate pentru corp și minte. Ia o cafea la o terasă și astfel îmbini utilul cu plăcutul.
  • Tratează-te cu… o cură cu vitamine. Ai nevoie de mai mult decât vitamina D, așadar o cură cu multivitamine îți vor permite să faci față noului sezon cu energie și voie bună.
  • Mișcă-te cât mai mult. Odată cu primăvară, părăsește hibernarea de peste iarnă și reactivează-ți corpul. Redescoperă gustul exercițiilor fizice, indiferent că alegi un sprint sau o plimbare liniștită prin parc.
  • Profită de fructele și legumele de sezon. Dă o raită pe la piață, tarabele sunt acum pline cu tot felul de bunătăți și trufandale de primăvară. Sunt o doză minunată de vitamine, nutrienți și antioxidanți.

Primavara, orice este posibil. Este biologic, corpul și mintea devin mai alerte, te simți pregătită să te schimbi și să adopți noi obiceiuri, să-ți dezvălui adevăratul potențial și, până la urmă, să fii tu în varianta ta cea mai bună.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies