Cum să te bucuri de iarnă chiar dacă nu e anotimpul tău preferat


Dacă nu ești adepta zilelor nesfârșite cu zăpadă sau ești foarte sensibilă la frig, s-ar putea ca iarna să nu fie anotimpul tău preferat.

Tag-uri:

Partea bună este că există activități și modalități prin care te poți proteja de senzațiile neplăcute, ceea ce te va face să apreciezi mai mult căldura de acasă. 

Iată câteva idei pentru zile reușite chiar și pe timpul celui mai greu anotimp:

Hainele și încălțările potrivite

Sezonul rece aduce cu el precipitații de diferite feluri, de la ploi torențiale și frig la ninsoare și polei. Dacă nu te protejezi corespunzător, cel mai probabil te vei simți inconfortabil și fiecare zi va aduce un nou stres pentru tine, în drum spre birou sau spre casă. Pregătirile de iarnă se fac prin achiziționarea din timp a pelerinelor de ploaie, paltoanelor sau gecilor.  Și, extrem de important, nu uita de bocanci.

Aceștia trebuie să fie impermeabili și îmblăniți ca să te protejeze pe orice vreme. Gecile pufoase sau cele cu căptușeală groasă te vor apăra de vântul tăios și de temperaturile cu minus. Cea mai simplă modalitate de a-ți ridica moralul pe timp de iarnă este să te simți bine în hainele tale și să fii cât mai protejată de factorii externi. Gecile și bocancii de iarnă merită investiții considerabile, pentru că vei avea nevoie de ele în fiecare an. Alege articole în stilurile tale preferate și nu face compromisuri.

Fă-ți casa cât mai confortabilă

În stilul hygge, care se referă la starea de bine pe care o simți în anumite situații și locuri, decorează-ți casa cu cât mai multe accesorii călduroase care te invită la relaxare. Ideea de hygge este specifică popoarelor nordice, care se bazează pe astfel de practici ca să treacă ușor peste sezonul lung de iarnă.

De la perne și pături groase, la lumina caldă și deserturi cu scorțișoară - toate acestea fac parte din descoperirea acelei stări care te duce într-un loc pozitiv în fiecare zi. Dacă iarna nu este anotimpul tău preferat, senzația de disconfort poate duce la anxietate, stări de tristețe sau chiar episoade depresive, așa că încearcă să te lași înconjurată de cât mai multă energie pozitivă atât acasă, cât și la muncă.

Descoperă sporturile de iarnă

Probabil cunoști mulți oameni entuziasmați de prima zăpadă care dă startul sezonului de ski sau snowboarding. Dacă nu ai încercat niciodată să înveți aceste sporturi, poate ar fi cazul să începi ceva nou. Exercițiile fizice și mișcarea pe timp de iarnă îți stimulează creșterea nivelului de serotonină și simți automat o stare de spirit îmbunătățită. Ieșirile la ski în fiecare weekend te vor face să descoperi o față necunoscută a iernii și să apreciezi mai mult zăpada.

Dacă aceste sporturi nu sunt pentru tine, poți ieși la patinat de câteva ori pe săptămână pentru a-ți pune sângele în mișcare. Descoperirea oricărei noi activități îți poate aduce fericire și stare de bine.

Schimbă-ți atitudinea

Atunci când vei reuși să privești iarna cu alți ochi, îți va fi mai ușor să treci cu vederea aspectele mai puțin plăcute. De asemenea, poți petrece mai mult timp cu prietenii și cei din familie care sunt fani ai iernii. Atitudinea lor îți va influența starea, care se poate schimba radical. Norvegienii au o vorbă care subliniază că nu există vreme urâtă, doar haine nepotrivite, așa că poate preconcepțiile pe care le ai despre iarnă nu îți permit să vezi mai departe de acestea.

Anul acesta încearcă să te bucuri de micile avantaje ale iernii și să profiți de activitățile posibile doar în sezonul rece. Găsește scuze să te răsfeți și cumpără-ți haine cât mai călduroase și mai pufoase.

Sursa foto: unsplash.com

  • Cum să te bucuri de iarnă chiar dacă nu e anotimpul tău preferat

related posts

Modifică setările cookies