Cum să te simți instantaneu mai bine, chiar dacă treci printr-o perioadă complicată


Cu toții avem zile bune și zile mai puțin bune, în care nici nu înțelegem exact ce ni se întâmplă. Sau de ce. Și da, până la urmă este normal să fie așa, viața nu are cum să fie perfectă tot timpul (chiar dacă, de multe ori, social media distorsionează realitatea și ne spune altceva).

Tag-uri: #timp liber

Ceea ce contează de fapt este însă reacția ta în fața acestor provocări, modul în care treci prin aceste perioade grele. Pentru că întotdeauna ai două variante: să te concentrezi pe găsirea unei soluții la problema pe care o ai (să recurgi la toate trucurile pe care le știi pentru a ieși din faza dificilă), sau să te complaci într-o situație neplăcută, să te abandonezi, practic să renunți la tine. 

Bineînțeles, nu mai este nevoie să îți spunem că cea mai bună cale pentru tine este întotdeauna prima (pe a doua nici măcar nu ar trebui să o iei în calcul). Mai ales că sunt atât de multe moduri în care poți depăși momentele dificile! Dacă ai nevoie de un strop de inspirație la acest capitol, ți-am pregătit mai jos un plan de activități menite să te înveselească instantaneu, oricât de complicată ar părea viața în acele zile. 

Urmărește câteva filme de comedie sau un nou serial

Da, o sesiune de bingeing este de fiecare dată o idee bună și asta pentru că, în primul rând, acțiunea de pe micul ecran îți va capta atenția și te va împiedica să te concentrezi asupra gândurilor negative din mintea ta. În plus, dacă îți acorzi acest răgaz în care să urmărești o poveste haioasă și să te deconectezi puțin, sunt șanse mari să te liniștești și să ai o altă perspectivă asupra lucrurilor.

Drept urmare, înainte de a acționa impulsiv și de a te lăsa copleșită de emoții, caută un film de comedie. Sau urmărește din nou câteva episoade din vechiul tău serial preferat. Acordă-ți această pauză de două ore și vei vedea că, la final, te vei simți mai bine și vei fi pregătită să gestionezi altfel situația. 

Răsfață-te cu ceva dulce

Un desert îți poate schimba starea de spirit semnificativ, deci uită pentru un moment de număratul caloriilor și oferă-ți această mică bucurie. Sigur, nu este indicat să exagerezi în ceea ce privește cantitatea, dar o felie de plăcintă sau o porție de pancakes s-ar putea să fie exact ce ai nevoie într-un moment dificil.

Dacă te pasionează activitățile culinare, dă o fugă la magazin, cumpără ingredientele necesare (asta dacă nu le ai deja în casă) și pregătește-ți singură cel mai bun desert. Ai de ales între nenumărate rețete foarte simple și gustoase, cum ar fi placinta cu mere sau clătitele cu dulceață sau ciocolată, care sunt gata în mai puțin de o oră. Satisfacția este totală! Mai mult decât atât, gătitul este în sine o activitate relaxantă, către care te poți orienta oricând simți nevoia să îți consumi energiile negative. 

Mergi la o plimbare prin parc

Mersul pe jos nu doar că face piciorul frumos, dar te și ajută să te liniștești, să îți pui ordine în gânduri. Tocmai din acest motiv, cel mai bun lucru pe care îl poți face atunci când situația devine tensionată, indiferent de cauzele ei, este să dai o tură prin parc sau în orice alt colț de natură. 

Închide-ți telefonul sau măcar oprește notificările pentru o jumătate de oră și nu te mai gândi la nimic: plimbă-te printre copaci, ascultă sunetul păsărilor, simte mirosul florilor atât de parfumate! E un fel de terapie prin natură care chiar are un impact semnificativ asupra stării tale de spirit, o metodă care te ajută să te calmezi înainte de a lua decizii pripite, pe care, mai târziu, le-ai putea regreta.

Stai de vorbă cu cineva în care ai încredere

De cele mai multe ori, ne simțim rău și să ne stresăm din cauza faptului că ne simțim singuri. Credem că numai nouă ni se întâmplă grozăvii dificil de gestionat sau că nimeni nu ne poate înțelege. Adevărul este însă că dacă vei continua să ții problemele în tine și să le întorci pe toate părțile, nu vei face altceva decât să le sporești puterea negativă pe care o au asupra ta.

Ce poți face, în schimb, pentru a te elibera de greutatea lor? Vorbește despre ele, puțin câte puțin, în fiecare zi. Găsește-ți o persoană de încredere, indiferent că e vorba de cea mai bună prietenă, de cineva din familie sau de un terapeut, și discută despre aceste lucrurile care te macină. În felul acesta, vei vedea că, în timp, problemele vor deveni tot mai puțin apăsătoare. Iar soluțiile vor începe să apară. 

În concluzie, dacă treci printr-o perioadă mai grea, este important să apelezi la toate resursele pe care le ai la dispoziție pentru a o depăși. Stările proaste nu trec de la sine sau, oricum, nu dispar foarte repede, așa că e important modul în care te raportezi la ele pentru a le schimba înainte să te afecteze mai mult decât e cazul!

Sursa foto: Shutterstock.com

related posts