Cum scapi de rutină - obiceiuri care îți fac viața mai frumoasă


Facturi de plătit, treburi casnice, serviciu. Sunt doar câteva dintre activitățile pe care nu ai cum să le eviți și care îți transformă viața într-o rutină, exceptând situația când ai un job cu adevărat ieșit din tipare.


Sunt, însă, câteva obiceiuri care pot schimba lucrurile, măcar din când în când. Iată, mai jos, unele exemple în acest sens:

Surprinde-i pe cei din jur cu un nou look

Orice schimbare din viața ta îți dă o stare de bine, iar atunci când poți face acest lucru fără prea mare efort, este un motiv în plus să acționezi. Cum ar fi, de pildă, să-i surprinzi pe cei din jur cu o schimbare de look?

Nu te gândi că pentru asta trebuie să mergi la salon sau să apelezi la recomandările unui specialist. Ai la îndemână soluții mult mai simple, cum ar fi o placa de indreptat parul. Poți să- ți creezi propriul stil, din doar câteva mișcări, iar reacțiile celor din jur vor fi pe măsura așteptărilor tale. Aceasta, pentru că în primul rând tu te vei percepe altfel. Prin urmare, scapă de rutină și fă-ți un obicei din a schimba ceva la tine, din când în când.

Acceptă experiențe care te scot din confort

Când vine vorba de rutină, unul dintre motivele pentru care nu prea îți vine să încerci lucruri noi este comoditatea. Nu ești mulțumită cu ceea ce ai și nici cu ceea ce faci, dar confortul îți dă siguranță. Experiențele care te scot din această stare, însă, îți pot dezvălui și alte laturi ale personalității, pe care altminteri nu le scoți la suprafață.

Ai călătorit de-atâtea ori prin lume, cu mijloace convenționale, dar ce-ar fi dacă ai alege o plimbare cu balonul deasupra unui oraș din țară sau din străinătate? Oferă-ți o oră inedită într- un simulator de zbor ca să simți prin ce trece un pilot atunci când se confruntă cu situații critice sau rezervă-ți o oră de echitație, deși nu te-ai apropiat niciodată cu adevărat de un cal. Sunt doar câteva dintre experiențele care te pot ajuta să-ți depășești limitele și să rupi șirul nesfârșit al activităților obișnuite și plictisitoare.

Participă la evenimente culturale

Evenimentele culturale sunt un mod de a călători în lumi care sunt departe de rutina fiecărei zile. Culoare, sunet, vibrație, toate senzațiile plăcute pe care le poți avea alături de oameni care împărtășesc aceleași preferințe ca tine. Creativitatea celor care pun în scenă producții spectaculoase, profunzimea dialogului dintr-o piesă de teatru care te pune pe gânduri, energia puternică pe care ți-o produce un dans pasional ca flamenco sau tangoul, vibrato-ul timbrului artistului preferat, toate sunt povești care te inspiră prin faptul că sunt ieșite din comun.

Poți merge mai departe de atât și să alegi să fii chiar tu cea care creează atmosfera. Participă la cursuri de actorie, de pictură, de dans sau de balet și acordă-ți șansa să te exprimi liber. Fă-ți un obicei din a te autoprovoca și încearcă să fii cât mai creativă cu putință!

Socializează cât mai mult

Imaginează-ți următoarea scenă. Ești în autobuz în drum spre casă, după o zi obositoare de muncă. Nu vrei să faci altceva decât să ajungi acasă mai repede, să rezolvi treburile casnice urgente, să pregătești cina și să te relaxezi. Așa se întâmplă în fiecare zi. Și totuși, o bătrânică vine și intră în vorbă cu tine, în timp ce stai agățată de o bară, ca să-ți păstrezi echilibrul. La început nu o bagi în seamă, dar pe parcurs afli că lângă tine este o fostă balerină care a văzut o lume întreagă și care are o poveste de viață interesantă. Vorbești cu ea tot drumul și când cobori, zâmbești, te simți cu totul altfel decât atunci când ai urcat în autobuz.

Studiile psihologice au demonstrat că socializarea contribuie la o mai bună sănătate mentală și fizică, pentru că, pe de-o parte, este vorba despre nevoia de a fi prezenți în viața socială, deși uneori negăm această necesitate, și, pe de alta, implică dezvoltarea la nivel personal prin învățarea din experiențele altora.

Nu contează în ce mod faci acest lucru: vorbești cu oameni pe care nu îi cunoști, folosești rețelele de socializare, ieși cu prietenii în oraș, mergi în excursii organizate cu grupul. Important este să comunici într-un fel sau altul cu cei din jur. Cum nu poți evita și nici renunța la toate lucrurile de rutină din viața ta, poți încerca să-ți faci un obicei din a sparge monotonia din când în când. Planifică-ți experiențe deosebite de una singură sau alături de cei dragi și nu ezita să faci schimbări. În toate vei găsi energia aceea pozitivă care îți lipsește uneori, dar care este atât de importantă pentru tine și pentru interacțiunea cu cei din jur.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies