Cum transformăm o rulotă într-o casă confortabilă pe patru roți


Dacă până acum cortul era cel mai popular și accesibil mod de camping,  tot mai mulți au început să prefere rulotele sau autorulotele, puțin mai scumpe, dar mult mai confortabile.


Imaginați-vă o astfel de vacanță ca pe o experiență în natură, pe cont propriu, din care vă veți întoarce cu bateriile încărcate. Cum să transformați un spațiu redus într-o adevărată casă pe roți? Iată câteva sfaturi utile.

Locul de gătit și luat masa

Uitați de clasicele vase de cositor, de vesela sau tacâmurile urâte din plastic. De ce să nu folosiți farfurii frumos colorate din ceramică, tacâmuri adevărate, pahare din sticlă delicate? De ce să nu vă beți cafeaua de dimineață din cana dumneavoastră preferată? Aranjați-vă mica bucătărie din rulotă la fel cum ați face-o și acasă. O mică plită electrică, o cafetieră (există numeroase filtre de cafea ce pot fi folosite la camping) și un prăjitor de pâine, iar mesele dumneavoastră vor deveni o desfătare. Nu uitați de prosoapele de bucătărie, unele din in sau bumbac naturale sunt de preferat clasicelor prosoape de hârtie. La fel și fețele de masă, alegeți unele textile și nu bătrâna mușama. Veți fi uimit de plăcerea pe care o veți regăsi în lucruri mici și banale.

Zona de dormit

Spațiul destinat somnului trebuie să fie extrem de relaxant. Folosiți o saltea și perne de bună calitate, lenjerie de pat din materiale naturale, bumbac, in etc. Doar pentru că suntem în aer liber, nu înseamnă că nu putem avea bucuria confortului dormitorului nostru de acasă. Profitați de toate locurile de depozitare din rulotă, astfel încât zona de dormit să fie mereu liberă, fără haine și genți aruncate peste tot. Acest lucru elimină senzația de disconfort și de ușoară claustrofobie.

Lucruri mici, efecte mari

Dacă doriți să vă simțiți ca acasă, atunci puteți să vă decorați rulota cu plante verzi, ghirlande luminoase feerice, perdele fine, tablouri, poate un mic covor colorat. Nu uitați să creați o mică zonă de relaxare, cu jocuri, cărți, reviste. Un mic videoproiector și un simplu cearșaf alb vă pot oferi experiența unui adevărat cinema în aer liber.

Alte sfaturi și trucuri utile

Alte sfaturi suplimentare de care ar trebui să țineți cont înainte de o vacanță cu rulota:

  • Luați la voi pantofi comozi de casă - nu vreți să stați la interior în aceleași încălțări în care ați transpirat toată ziua pe afară.
  • Nu uitați să vă luați și îmbrăcăminte confortabilă, lejeră. Poate că doriți să leneviți dimineața, în pat, citind o carte și vreți să vă simțiți la fel ca într-o zi liberă de duminică, acasă.
  • Ar fi de preferat să nu plecați fără șezlonguri, de ce nu, chiar un hamac. Și sacul de dormit, în cazul în care doriți să dormiți noaptea sub cerul liber, pentru o experiență și mai autentică.
  • Nu uitați de produsele de îngrijire personală. Nu doar rulota trebuie să fie de cinci stele, ci și rezidenții ei!
  • Nu luați foarte multe lucruri la dumneavoastră. De cele mai multe ori nu veți folosi nici măcar jumătate din ele. Gândiți-vă bine înainte de a pleca și verificați-vă de două ori lista de călătorie. 

Campingul este și va rămâne o tendință în ceea ce privește vacanțele relaxate și intime. Tot ce trebuie să faceți este să scăpați de ideea că a merge în camping este un exercițiu de supraviețuire, în condiții dure și cu alimentație deficitară. Rulota vă oferă puțin mai mult spațiu, mai multă atmosferă și mai ales confort ca la dumneavoastră acasă. Cu puțină imaginație și o bună pregătire prealabilă, vacanța va fi atât de frumoasă încât nu veți mai dori să vă întoarceți acasă.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies