De ce sunt câinii nerăbdători să ne vadă, când ne întoarcem acasă de la serviciu


E important ca înainte să îmbrățișezi responsabilitatea unui animal de companie, să iei în calcul toate necesitățile acestuia și să te asiguri că îi poți acorda destulă atenție. 


Câinii sunt cu siguranță cei mai buni prieteni ai omului, iar acest lucru este valabil încă din cele mai vechi timpuri. Vremurile și lumea din jurul nostru se schimbă constant, însă câinele rămâne în topul animalelor de companie preferat de cea mai mare parte a oamenilor.

Citește și: 5 sfaturi pentru oricine își dorește un câine

Majoritatea studiilor despre rasa canină abordează o varietate mare de teme. Există analize și teste făcute atât pentru a verifica inteligența emoțională a câinilor, cât și pentru a înregistra intensitatea sentimentelor lor.

O informație destul de cunoscută despre câini este aceea că media lor de viață este de 13-14 ani și că, prin urmare, un an din viața unui om reprezintă mult mai mulți ani în viața unui câine. 

Așadar, e de înțeles fericirea vizibilă a câinelui atunci când, după o zi de așteptat acasă, stăpânul său se reîntoarce de la serviciu. Pentru un câine, o zi este de fapt echivalentă cu 56 de ore. Fără vreo activitate anume, fără vreun companion, câinele trece prin momente destul de grele atunci, creierul său percepând timpul altfel.

Este evident că speranța de viața a câinilor variază de la rasă la rasă și că nu toată lumea are timp nelimitat de investit într-un animal de companie. 

Poate că despre situația în sine nu pot fi făcute foarte multe lucruri. Mulți stăpâni de câine sunt plecați de acasă în medie de 7-8 ore pe zi și nu pot să petreacă foarte mult timp alături de câinele lor. În acest caz, este recomandată alegerea unei rase de câine, care să nu aibă nevoie exagerată de atenție și care să se simtă la fel de bine și singur (vezi Basset Hound, Bulldog, Shar Pei, Bischon Maltez etc.). 

Sursa foto: IStock

Un articol de Mihai C. Constantinescu

Vezi și:  El este câinele care poate să facă un selfie

related posts

Modifică setările cookies