Dulciurile i-au salvat viața! Cum a supraviețuit o femeie în mijlocul mării


Kushila Stein, o turistă de 45 de ani din Noua Zeelandă, a fost dată dispărută timp de două zile în apele Mării Egee. Femeia a fost găsită în viață în barca gonflabilă cu care se deplasa, salvarea venind de la o cutie de dulciuri pe care o avea în barca gonflabilă.


Minunea s-a produs la nord de Creta, cea mai mare insulă a Greciei, la capătul a 37 de ore în care Kushila a fost căutată neîncetat de autoritățile elene.

Conform primelor informații, neo-zeelandeza se afla pe un yacht alături de un bărbat britanic, ea hotărându-se la un moment dat să plece la cumpărături cu barca, pe o micuță insulă din apropiere. Numai că, la întoarcere, și-a pierdut una dintre vâsle, iar ambarcațiunea a fost luată de curenți și deplasată în larg la câteva zeci de kilometri distanță.

Alarmat de întârzierea femeii, bărbatul respectiv a anunțat dispariția vineri seară. Mai multe echipaje specializate în asemenea cazuri au început imediat căutările, Kushila Stein fiind găsită abia duminică dimineață, după două nopți petrecute în frig, fără alimente și fără apă potabilă.

Din fericire, Kushila avea o experiență îndelungată pe mare și era specializată inclusiv în tehnicile de supraviețuire. Astfel, conform propriilor mărturisiri, ea a purtat permanent o pungă roșie în cap (pentru a fi recunoscută mai ușor de eventualele nave care s-ar fi aflat în apropiere) și și-a fluturat vâsla rămasă pentru a fi remarcată din avioane. De asemenea, pentru a nu îngheța de frig, s-a învelit în niște pungi de plastic și a avut grijă să aibă șosetele uscate pe timpul nopții.

Mult mai greu i-a fost însă să se alimenteze, în condițiile în care n-avea în barcă decât o cutie cu dulciuri pe care le cumpărase probabil de pe insulă înainte de a dispărea. Timp de 37 de ore, Kushila a reușit să-și administreze „delicatesele” respective, norocul său fiind că a fost reperată înainte de a i se termina unica resursă de hrană. „Mi-a rămas o singură acadea!” i-ar fi transmis Kushila mamei sale la telefon după ce s-a întors cu bine la țărm.

Sursa foto helenic coastguard

related posts

Modifică setările cookies