Fără trandafiri şi inimioare! Simboluri mai puţin ştiute ale dragostei


Suntem în plin sezon al zilelor speciale dedicate dragostei, astfel că amatorii de cadouri şi alte atenţii îndreptate spre persoana iubită sunt puşi în mare încurcătură.


Pentru cei care s-au săturat de omniprezenţii trandafiri, dar şi de inimioarele de culoare roşie, trebuie spus că există şi alte simboluri care să sugereze la fel de mult afecţiunea.

De exemplu binecunoscutul Cupidon, care în mitologia romană este fiul zeiţei iubirii, Venus. Reprezintă cu precădere erotismul dintr-o relaţie (corespondentul în mitologia greacă numindu-se Eros) şi e identificat cu acel băieţel dolofan înzestrat cu un arc şi o săgeată.

Nodurile (sau verighetele marinarilor) sunt de asemenea foarte expresive în ceea ce priveşte iubirea veşnică, dezideratul oricăror îndrăgostiţi. La fel, lebedele sunt păsări care se împerechează pe viaţă, astfel că sugerează cum nu se poate mai bine dragostea eternă. Imaginea oferită de gâturile a două lebede împreunate în formă de inimă e una înduioşătoare.

Citește și 10 moduri în care poți să petreci Valentine’s Day

Banalul măr e şi el folosit în unele culturi ca mesager al dragostei, fiind asociat în primul rând cu povestea biblică dintre Adam şi Eva. La rândul lor, porumbeii transmit un mesaj puternic de puritate şi de fidelitate între doi parteneri.

Cochilia unei scoici are şi ea un efect romantic, folosit de pictorul Botticelli într-un faimos tablou (Naşterea lui Venus) în care zeiţa iubrii iese din mare stând cu picioarele pe o scoică. Nu în cele din urmă, trifoiul şi frunza de arţar au în anumite spaţii geografice rolul de a stimula iubirea şi speranţa.

related posts

Modifică setările cookies