Inconștiență criminală. Mii de oameni surprinși la plajă, lângă Sydney. Ce spun autoritățile


Mii de australieni și turiști au ignorat avertismentul autoritățile și au luat cu asalt Bondi Beach, dintr-o suburbie a metropolei Sydney.


În ciuda avertismentelor autorităților, care au recomandat evitarea zonelor aglomerate, australienii au început weekendul cu o baie de soare în apropierea metropolei Sydney. Fotografii realizate vineri pe plaja Bondi arată cât de aproape stau oamenii unii de alții, fără nicio măsură de protecție.

Vineri erau 876 de cazuri de coronavirus confirmate și 7 decese, însă aceste cifre nu au speriat pe nimeni.  

UPDATE: Fiindcă nu au reușit să-i convingă pe oameni să plece, autoritățile au închis plaja, sâmbătă dimineață. 

Trebuie să ne comportăm diferit decât am făcut-o până acum, iar asta înseamnă să păstrăm distanța. Recomandarea este de cel puțin 1,5 metri. Aceasta este o recomandare sensibilă, pe care oamenii ar trebui să o ia în considerare”, a spus vineri, Brad Hazzard, ministrul sănătății din statul New South Wales.

FOTO: Profimediaimages.ro

Demnitarul a spus că oamenii ar trebui să respecte această distanță indiferent dacă se află la plajă ori la biserică. Însă, toți cei care au luat cu asalt plaja vineri au ignorat recomandarea de distanțare socială, singura capabilă, în viziunea specialiștilor, de a stopa răspândirea coronavirusului.

Guvernul Australiei a interzis adunările publice exterioare cu mai mult de 500 de persoane și cele indoor cu mai mult de 100 de persoane. Premierul australian Scott Morrison a anunțat că autoritățile vor închide granițele pentru 6 luni, pentru persoanele care vin din afara țării. Măsura va intra în vigoare vineri, 20 martie 2020, la ora 21.00 și vizează persoanele care nu sunt rezidente în Australia și rudele lor.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Alina Vîlcu are un mesaj pentru tine: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! 

related posts

Modifică setările cookies