(P) Jocul de bingo menține creierul tânăr?


Jucat, se pare, pentru prima oară de italieni în secolul al XV-lea, bingo este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc de pe planetă, numărul fanilor săi crescând și mai mult în ultimii 20 de ani datorită apariției cazinourilor online. 

Tag-uri: #jocul de bingo

Totuși, puțini oameni știu că acest joc ar putea avea efecte benefice asupra creierului. Potrivit unui material publicat de gamingpost.ca în iulie 2018, un grup de oameni de știință britanici de la University of Southampton’s Centre for Visual Cognition at the Department of Psychology, conduși de Julie Winsotine, a cercetat această ipoteză, iar rezultatele au confirmat bănuielile conform cărora cei care au acest hobby reușesc să își mențină creierul în formă și la vârste înaintate.

Rezultatele testelor la care au fost supuși cei care au făcut parte din grupul de studiu au demonstrat că jucătorii de bingo au rezolvat mai repede și cu mai mare exactitate (decât cei ce nu obișnuiesc să joace bingo) sarcinile propuse. În timpul studiului, au fost testate viteza de gândire, memoria dar și abilitatea participanților de a câștiga și a procesa informații din mediul înconjurător. 

Dacă în România bingo nu este un joc chiar atât de popular, fiind cunoscut mai ales datorită emisiunilor foarte populare ce rulau în anii trecuți la posturi TV precum Antena 1 sau ProTV, în străinătate jocul este foarte răspândit chiar și în rândul celor ajunși la vârsta a treia, care, conform studiului realizat, ar putea astfel ține departe boli mentale degenerative specifice bătrâneții, precum Alzheimer, Demență și altele. 

Secretul puterii binefăcătoare a jocului de bingo ar consta, se pare, în faptul că acesta presupune recunoașterea și bifarea rapidă pe cartoanele de joc a numerelor extrase, acțiune ce necesită o bună coordonare ochi-mână, una dintre abilitățile umane ce scad pe măsură ce organismul este afectat de procesul îmbătrânirii.

Nu este însă singurul aspect pozitiv al jocului de bingo, socializarea fiind și ea de mare ajutor, în special la vârste venerabile, când mulți dintre cei bătrâni suferă în general de singurătate.

Dacă partea cu socializarea nu prea e valabilă pentru cei care joacă bingo pe net, e bine totuși de știut că la cazinourile online la care se poate juca bingo în România, Unibet și VladCazino, jucătorii au posibilitatea să bifeze singuri numerele pe taloanele de joc, debifând în meniul ,,setări’’ opțiunea Marcare Automată.

Desigur, jucând în acest fel, numărul taloanelor achiziționate la fiecare rundă nu poate fi la fel de mare ca în cazul în care marcarea numerelor extrase se face în mod automat, însă beneficiile se vor vedea pe termen lung, dacă e să ne luăm după rezultatele studiului realizat de cercetătorii britanici. 

  

related posts

Modifică setările cookies