Jurnal de călătorie: Burano – Insula Curcubeu


Orice vizită în Veneția e incompletă fără o oprire în cea mai colorată dintre insulele aflate în laguna venețiană – insula Burano.


Denumită și insula curcubeu, insula este celebră pentru casele sale zugrăvite în zeci de culori, fiind un paradis pentru orice iubitor de fotografie.  

Te invit să citești următorul articol, însoțit de cateva fotografii, sperand să te inspire să vizitezi și tu acest loc multicolor.

Cum arată acest minunat oraș vezi în galeria foto de mai jos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dani Ciucă (@danitraveljournal) on

Burano este un vechi sat pescăresc, o insulă din Veneția, a cărui tradiție datează din epoca romană. Arta fabricării dantelei a jucat, de asemenea, un rol important în istoria insulei. Producția de dantele de Burano a fost admirată foarte mult de-a lungul istoriei. Regele Ludovic al XIV-lea a purtat un guler de dantelă Burano pentru încoronarea lui, iar Leonardo Da Vinci a cumpărat o piesă pentru altarul principal al Domului din Milano.

Citește și Jurnal de călătorie: Veneția - Orașul plutitor

Acum există pe insulă mai multe magazine unde se pot cumpăra astfel de împletituri artizanale. Există de asemenea și un muzeu al Dantelei, unde vizitatorii pot cunoaște o foarte interesantă istorie a acestei fine împletituri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dani Ciucă (@danitraveljournal) on

Insula Burano este situată la doar 7 km de Veneția, putandu-se ajunge acolo cu transportul public - vaporetto. Călătoria durează aproximativ 40 de minute. Stația de la care pleaca vaporașe direct către Burano este Fondamente Nove (linia 12).

Fiecare căsuța din Burano are o altă culoare iar inșiruirea lor se reflectă perfect în apa liniștită a canalelor care traversează insula. La fiecare pas rămai fascinat de explozia de culori. 

Fapt interesant: Culoarea cu care trebuie să fie vopsite casele este decisă printr-un sistem bine stabilit: atunci când un rezident dorește să-și vopsească propria casă, trebuie trimisă o cerere oficială municipalității, care consideră mai întâi setul de culori aprobate pentru acea parte a insulei, aprobă sau dezaprobă culoarea sugerată. Datorită acestei practici, insula poate fi împărțită în zone definite, caracterizate de anumite scheme de culori, ceea ce o face diferită de orice alt loc din lagună.

Daca ai inspiratia de a vizita insula spre seara, poate ai noroc si de un apus de poveste. 

Un obiectiv turistic important al insulei este Biserica San Martino, cu a ei clopotniță înclinată. Construită în secolul al XVII-lea, biserica are un turn înclinat de formă pătrată și trăsături arhitecturale renascentiste și neoclasice. Inălțimea turnului este de 53 de metri, se află pe o bază cu o latură de 6,20 metri și din cauza terenului mlăștinos are o înclinație de 1,83 metri față de axa sa.

Sper că am reușit prin aceste cateva randuri și fotografii să te conving să nu ratezi această insulă atunci cand ajungi în Veneția.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să mă urmărești si pe Instagram, unde prezint și alte destinații ce pot să te inspire pentru următoarele tale călătorii.

Fotograf de călătorie, Dani este un fost corporatist, care a renunțat la jobul din vânzări după 18 ani, pentru a-și urmă cele două mari pasiuni: călătoriile și fotografia. A creat pe Instagram un jurnal foto al destinațiilor pe care le-a vizitat, jurnal organizat sub formă unor “capitole”. Călătorește lunar într-o nouă destinație, pe care o prezintă atât pe Instagram și Facebook, cât și pe blog prin articole dedicate.

FULLSCREEN
Jurnal de calatorie: Burano – Insula Curcubeu
  • /

related posts

Modifică setările cookies