Jurnal de călătorie: Sintra, orașul de basm al Portugaliei


Atunci când vizitezi Lisabona, trebuie să vezi neapărat și Sintra, un oraș de basm situat în mijlocul dealurilor acoperite cu pini din Serra de Sintra. 


Aflat la 25 km la vest de Lisabona, Sintra se poate vizita într-o excursie de o zi cu plecare din capitală, iar calea ferată este mijlocul de transport recomandat. Călătoria cu trenul durează 30 de minute, iar centrul istoric al orașului Sintra este stația finală.

Te invit să citești următorul articol, însoțit de cateva fotografii, sperand să te inspire să vizitezi și tu acest oraș.

Citește și Jurnal de călătorie: Lisabona - orașul celor 7 coline

Considerată nu numai una dintre minunile Portugaliei, ci din întreaga Europa, Sintra este cu adevărat o bijuterie. Pe vremuri orașul regal al țării, Sintra este acum parte a patrimoniului mondial UNESCO. Geografia sa neobișnuită, amplasată pe o întindere de dealuri, înconjurată pe toate laturile de câmpie, estuar sau ocean, creează un paradis verde, unde palatele ornate sunt ascunse în spatele copacilor înalți și a grădinilor exotice.

GALERIA FOTO MAI JOS

Cel mai cunoscut și cel mai fotografiat loc din Sintra este Palatul național Pena. Este o clădire extravagantă, relativ modernă, ridicată în secolul al XIX-lea. Regele Ferdinand al II-lea, soțul german al reginei Maria a II-a l-au angajat pe arhitectul prusac Ludwig von Eschwege să construiască acest palat pe locul ruinelor unei foste mănăstiri.

Poți să mă urmărești și pe site-ul meu!

Construcția a avut loc în perioada 1842 – 1854. Un adevărat amestec de stiluri (renascentist, baroc, maur, gotic și manuelin) împodobesc această construcție enormă așezată cu mândrie pe unul din dealurile orașului Sintra, la o înălțime de 1500 de metri. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANI CIUCĂ (@danitraveljournal) on

Din exterior seamănă cu un castel Disney, turnurile și cupolele sale roșii și galbene împreună cu sculpturile și detaliile întalnite acolo, făcandu-ne să ne simțim într-un tăram de poveste.


              
Ruinele unui vechi castel se află în mijlocul pădurilor luxuriante din Serra De Sintra. Castelul Maurilor a fost construit în timpul secolului al IX-lea de către mauri pentru a păzi orașul Sintra, dar a căzut dizgrație după cucerirea creștină a Portugaliei.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANI CIUCĂ (@danitraveljournal) on

Ridicându-se la o altitudine de 412m deasupra nivelului mării, ruinele acestui castel se înalță deasupra pădurii dense din jur, oferind priveliști spectaculoase asupra regiunii Sintra. Castelul a fost restaurat în secolul al XIX-lea de către regele Ferdinand al II-lea, care la transformat într-o ruină romantică și o parte importantă a grădinilor Palatului Pena.

Un alt loc care mi-a plăcut mult și pe care îl recomand este Palatul Monserrate. Nu este chiar un palat dar este una dintre cele mai frumoase vile din Sintra. Fiind situată la 3,5 km de centrul istoric, mulți vizitatori ratează această superbă proprietate. Palatul Monserrate îmbină perfect stilurile arhitecturale arabe, gotice și indiene pentru a crea o casă de vară minunată.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANI CIUCĂ (@danitraveljournal) on


Gazonul din fața palatului oferă șansa de a te bucura de o odihnă bine meritată. De asemenea, recomand să descoperi grădinile palatului -  una dintre cele mai bogate grădini botanice portugheze. Grădinile au primit specii din toate colțurile lumii, plantate în funcție de originea lor geografică.
                    

O altă proprietate remarcabilă de neratat atunci cand vizitezi Sintra este Quinta da Regaleira.

Situată foarte aproape de centrul istoric al orașului Sintra, proprietatea este parte a patrimoniului mondial UNESCO. Proprietatea a fost cumpărată în anul 1893 de către António Augusto Carvalho Monteiro (1848-1920) - un om cu o vastă cultură cu o avere impresionantă acumulată în Brazilia . El a comandat acest proiect unic de vilă și peisaj de la arhitectul italian Luigi Manini. Proprietatea este alcătuită dintr-un palat (o reședință decorativă împărțită pe cinci etaje cu o fațadă gotică ornamentată), o capelă romantică și un parc luxos care oferă lacuri, statui ale zeilor, fantani misterioase, iazuri și grote.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANI CIUCĂ (@danitraveljournal) on


Grădina este plină de simboluri mitologice și ezoterice. Aceasta dispune de un sistem extins și enigmatic de tuneluri care se conectează la turnuri inversate în spirală. Cel mai mare dintre cele două ajunge la 27 de metri sub pământ și este accesat de o scară în spirală. Cele două turnuri inversate sunt cunoscute ca puțuri de inițiere, care au fost folosite în scop ceremonial, precum și ritualuri misterioase de inițiere pentru practicanții tarotului. Alte surse menționează și o conexiune masonică.
      

Sfat util: Pentru vizitarea tuturor acestor puncte de interes, recomand să ajungi cat mai dimineață în Sintra, pentru a avea timp suficient de explorat toată ziua.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să mă urmărești si pe Instagram, unde prezint și alte destinații ce pot să te inspire pentru următoarele tale călătorii.

Fotograf de călătorie, Dani este un fost corporatist, care a renunțat la jobul din vânzări după 18 ani, pentru a-și urmă cele două mari pasiuni: călătoriile și fotografia. A creat pe Instagram un jurnal foto al destinațiilor pe care le-a vizitat, jurnal organizat sub formă unor “capitole”. Călătorește lunar într-o nouă destinație, pe care o prezintă atât pe Instagram și Facebook, cât și pe blog prin articole dedicate.

  • Jurnal de călătorie: Sintra, orașul de basm al Portugaliei

related posts

Modifică setările cookies