Kids Fashion Week: Stelian Milu, actorul care organizează singurul festival de modă pentru copii din România


Peste 120 de copii defilează duminică la Kids Fashion Week, festival ajuns deja la cea de-a treia ediție. Acesta se va desfășura duminică, 18 noiembrie, la castelul din inima Capitalei și îl are ca invitat special pe Cătălin Botezatu. 


Stelian Milu este actor și din dragoste și admirație pentru copii a pus pe picioare singurul festival de modă destinat lor, Kids Fashion Week. Cum este să lucrezi cu copiii și cum îi putem îndruma pe cei mici spre modeling, ne spune special pentru Perfecte.ro, chiar el.

Cum a luat naștere proiectul Kids Fashion Week, ajuns acum la cea de-a treia ediție? Este practic singurul festival de modă pentru copii din România!

Într-adevăr este singurul festival de modă pentru copii din România, apărut din necesitatea copiilor de a se exprima într-un festival numai al lor. Proictul acestui eveniment a apărut în mintea mea văzând un copil cum se maimuțărea în fața oglinzii, imaginându-și că este model iar mai apoi am început să îmi imaginez tot acest eveniment având alături de mine “nebuni “ frumoși care pun în practică nebunia din capul meu. Acest festival este gândit că și o poveste pentru copii, cu decoruri, scenografie, lumini, momente artistice etc.  

Ce rol are Cătălin Botezatu la Kids Fashion Week?

El cred că este, modelul cel mai urmat de către copii, și cel care a sprijinit și sprijină acest eveniment începând să creeze pentru copii odată cu prima ediție. Este designerul care a pus piatra de temelie a acestui festival și este în primul rând prietenul copiilor! 
 
Ce alte nume cunoscute din lumea modei vor mai participa la acest festival pentru copii?

Pe lângă binecunostul Cătălin Botezatu mai participă Clara Rotescu, Nicoleta Negură, Ambra Design prin Cristina Iacomi. Two Kids, Annebebe, Princess Couture, și în premieră se va lansa colecția pentru adolescenți “Ambra Design Teen” realizată de către designerul Cristina Iacomi, inaugurând și secțiunea “Teen”. 
 
Am înțeles că pe scenă va urca și Elsa, din Regatul de gheață.

Tu ai aflat foarte multe secrete ale acestui festival și cred că ai un spiriduș care îți șoptește ce plănuim noi. O vom avea în Festival pe Elsa, din Regatul de Gheață și pe Anastasia care vor fi întruchipate de către solista Emilia Mușală, care este și ea alături de noi și de copii de la prima ediție a festivalului, pe lângă aceste personaje îi mai avem invitați pe “fulgii de nea”, adică micuții balerini de la Dancing Emotion împreună cu Coregrafa Ileana Dănilă, pe tânără solistă Raisa Andra care va fi Albă că Zăpada iar prezentatorul acestui eveniment va fi Spiridușul Piciulică, adus din Ghețurile Nordului interpretat de actrița Ștefania Dumitru. 

Tu ești de profesie actor, de unde pasiunea pentru modă?

Cred că în meseria mea trebuie să îți placă frumosul și copiii, în plus prietenii mei sunt designeri,  stiliști, scenografi și de aici pasiunea pentru modă!  

Cum este să lucrezi cu copiii?

Dificil și frumos. În fiecare zi descoperi chestiuni extraordinare și mai ales îți faci sute și mii de noi prieteni. E o lume pe care nu trebuie să o uităm niciodată  și mai ales să nu uităm să rămânem copii. Și dat fiind că actorii sunt copii mari ai zilelor noastre, cred că sunt în familie iar cee ace fac mi se pare ușor și minunat. O mare joacă de copii. 

Câți copii s-au înscris la Kids Fashion Week? Câți vor participă și după ce criterii au fost selectați?

Înscriși cred că au fost câteva sute din care au fost selectați 120 de copii. Noi în primul rând căutăm naturalețe și copilărie. Copiii sunt toți frumoși, însă foarte mulți sunt timizi și introvertiți și aici intervin problemele deoarece observă că cei mari nu au timp de ei și atunci ei se retrag în lumea lor. 

Ce așteptări ai de la acest festival?

Să devină un festival la care să vină designeri și brandurile  internaționale și să ajungem și noi mari

Ce costuri implică un astfel de festival pentru părinți?

Părinții nu plătesc niciun ban pentru participarea la acest festival, ba din contră noi încercăm să donăm bani orfanilor și copiilor defavorizați. 
 
Ce primesc copiii la schimb?

Copii își doresc doar să fie pe acest catwalk sau să fie în povestea noastră, ei nu își doresc nimic. Sau ca să îți răspund direct, copiii primesc veselie, culoare și lumină! 
 
Care sunt pașii de urmat atunci când un părinte vrea să își facă copilul vedetă?

În primul rând primul pas este să se gândească dacă vrea să își priveze copilul de copilărie și de viața privată, apoi să se mai gândească de zece ori la aceeași chestiune și apoi să se înarmeze cu răbdare și stoicism. Vedetele nu apar peste noapte! 
 
Cum îi putem îndruma pe cei mici spre modelling?

Tot prin noi deoarece la îndemnul lui Cătălin Botezatu am înființat acum un an Kids Model Academy, pentru cei mici sau, mai pe înțelesul tuturor, școala de modele unde Cătălin Botezatu îi supervizează pe profesorii acestei școli și de unde copiii pot ajunge modele. 
 
Ai pus bazele și unei școli de actorie pentru copii. Ce actori predau acolo și pe cine au ocazia copiii să întâlnească?
Școala de actorie “Ion Lucian” pe care am înființat-o din dorința de a vedea doar zâmbet pe fețele copiilor și de a încerca să creionăm educația OMULUI de mâine. Profesorii acestei școli sunt actorii Teatrului Excelsior: Silvana Ionescu și Ciprian Cojenel, iar copiii se pot întâlni cu cei care dau naștere poveștilor pentru copii: actori, regizori, coregrafi sau dacă sunt cuminți și ascultători chiar cu personajele din povești: Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Lupul cel Rău, Cei trei purceluși etc. 
 
Tu în pielea cărui personaj te simți cel mai bine și în ce piese de teatru te putem vedea acum sau în viitorul apropiat?

Cred că personajul cel mai comod pentru mine sunt chiar eu dar lăsând gluma la o parte chiar nu știu, toate peronajele îmi plac. 


Pe mine mă puteți vedea în Tărâmul Poveștilor, Degețica, Cei Trei Purceluși, Magia Copilăriei, Cocoșelul Neascultător iar pentru cei mai mari în “O Noapte Furtunoasă”, toate aceste spectacole jucându-se la Teatrul Excelsior. 

 

FULLSCREEN
120 de copii defilează duminică la Kids Fashion Week
  • /

related posts

Modifică setările cookies