(P) 4 lucruri care îți ușurează viața când ai gemeni


Venirea pe lumea unui copil aduce după sine o serie de modificări în viața părinților.

Tag-uri:

Timpul, energia, atenția și iubirea lor se resfrânge în mod direct asupra copilului, ajutându-l să se dezvolte armonios.  După nașterea copilului se formează un lung șir de emoții ciudate, temeri, provocări și griji necunoscute. Dacă în cazul celor care au un singur copil acestea apar în mod constant, mai ales în primele luni de viață,  atunci când vine vorba gemeni, toate se amplifică și par mai greu de depășit. În cazul în care ești mămică de gemeni, iată câteva sfaturi care-ți vor ușura viața!

1.  ALĂPTEAZĂ

Poate părea greu, dar nu e imposibil! Laptele matern conține nutrienți esențiali, anticorpi și mulți alți factori importanți pentru dezvoltarea lor armonioasă așa că merită din plin osteneala!

Este cea mai puțin costisitoare metodă de hrănire, iar atunci când ai 2, poți faci o reală economie alegând laptele matern în detrimentul celui praf.  

Foarte utile sunt hainele de alăptare.  În primele săptămâni îi vei pune foarte des la sân, iar acest tip de îmbrăcăminte îți ușurează semnificativ treaba. 

2.  ACHIZIȚIONEAZĂ UN CĂRUCIOR POTRIVIT

Este lesne de înțeles că un astfel sistem de purtare nu are cum să lipsească din casa ta.  Dacă atunci când ai un singur copil, îl poți purta doar în brațe, în cazul gemenilor, clar, ipoteza aceasta nu poate fi luată în calcul!

Un cărucior 2 în 1 este alegerea bună  atunci când ai  doi.  Va simplifica mult lucrurile, comparativ cu alegerea a două carucioare distincte. Acest model 2 în 1  este combinația perfectă între cele mai bune soluții tehnice cu materiale textile moderne, de calitate extra. Este prevăzut cu suspensii moi, landou încăpător, materiale de înaltă calitate. Este pur și simplu perfect pentru plimbări, înca din prima zi de viață.

Pentru a le oferi toate acestea micuților tăi, accesează site-ul www.jucarii-online.eu care îți pune la dispoziție o gamă variată de modele, astfel încât să-ți fie ușor să-l alegi pe cel potrivit gemenilor tăi. Alegând produsul potrivit îți va fi mult mai ușor să îi supraveghezi pe prichindei și nu va trebui să depui prea mult efort pentru a-l manevra.

3.  STABILEȘTE UN PROGRAM!

Un orar bine pus la punct  le poate fi de folos tuturor mămicilor, nu doar celor care au gemeni.  Trebuie definit zilnic programul de odihnă, de masă și de joacă . Va fi bine atât pentru ei căci vor ști exact ce urmează să li se întâmple, nu sunt luați prin surprindere și nu vor riposta.

Atunci când ei dorm, tu te poți ocupa de treburile casei. Poți găti, spăla haine, călca, sau poți strânge jucăriile. Având doi, deranjul este dublu, de aceea trebuie cumva să nu pierzi controlul.

Programul de joacă poate fi acasă sau în parc și poate fi cu tine ori cu tatăl. Copiii iubesc să petreacă timp cu ambii părinții, de aceea la unele task-uri din program, soțul te poate înlocui cu succes.

4.  ACORDĂ-ȚI TIMP

După ce copiii sunt asigurați nutritiv, vestimentar și afectiv, adu-ți aminte de tine. Zilnic, poți începe lucruri care te bucură: citește, dansează, plimbă-te!

Maternitatea nu este nici pe departe o corvoadă. Îți oferă, printre multe altele, șansa de a evolua. 

Sunt numeroase cazurile în care, pe perioada concediului de creștere copil, fără a neglija rolul primordial,  mămicile au dat frâu liber imaginației și au început să creeze haine, jucării, au pictat sau croșetat, au făcut lucruri care le-a bucurat sufletul. Multe și-au perfecționat limbile străine prin diverse cursuri, au luat lecții de dans sau de fotografie. 

Au răspuns afirmativ gândurilor astfel s-au încărcat cu energie pentru a face față provocărilor zilnice de dublă mămică.

A fi mămică de gemeni poate părea un lucru complicat, dar cu o bună organizare, devine floare la ureche. Nu este vreo fizică cuantică să ai grijă simultan de 2 copii, dar și dacă își iese, vei ști clar că nimic nu-ți este imposibil. 

related posts