(P) 5 semne ușor de observat că suferi de gingivită


Gingivita este inflamația gingiei, fiind o afecțiune foarte răspândită în rândul românilor. Netratată la timp, gingivita poate evolua în boală parodontală (parodontoză), aceasta afectând 8 din 10 persoane! #LifeDentistii trag un semnal de alarmă asupra ignorării semnelor gingivitei! 


Conceptul Life Dental Spa este bazat pe stomatologia modernă, mult îmbunătățită tehnologic și clinic, comparativ cu stomatologia clasică. Echipa Life Dental Spa a ales să trateze pacienții holistic, ceea ce înseamnă că tratează nu doar efectul, ci și cauza! 

Cu alte cuvinte, #LifeDentistii au mare grijă ca la finalul tratamentelor stomatologice, pacienții să aibă parte de sfaturi cu privire la cum își pot îmbunătăți stilul de viață și alimentația, astfel încât să poată evita și preveni cât de mult posibil recidiva afecțiunii. Acest lucru este valabil mai ales în cazul gingivitei! 

Cum apare gingivita?

Cauza principală pentru care gingivita își face apariția este igiena deficitară. Atunci când ritualul de igienă orală nu este practicat de minimum două ori pe zi, dimineața și seara, iar vizitele periodice la cabinetul stomatologic din București pentru igienizare profesională nu sunt respectate, igiena orală începe să fie precară. 

Tartrul dentar (piatra dentară) se depune treptat, pe seama resturilor alimentare restante în cavitatea orală în spațiile interdentare și greu accesibile. Pe fondul tartrului dentar bacteriile prezente în mediul oral încep să se dezvolte și să își intensifice activitatea nocivă, ducând la afectarea gingiei. 

Cum recunoști gingivita? 

Gingivita prezintă toate semnele unei inflamații, fiind foarte ușor de recunoscut de către pacienți, prin următoarele: 

Gingiile devin roșii, schimbându-și culoarea normală de roz într-un roșu-violaceu 

Sângerările gingivale apar la început în timpul periajului, ca apoi să se intensifice

Durerile gingivale apar la periaj, gingia fiind mult mai sensibilă 

Respirație urât mirositoare (halenă) pe fondul depunerilor de tartru 

Retracție gingivală, gingia începând să se retragă pe fondul iritației provocare de depunerile de tartru, iar rădăcina dinților începe să fie expusă. 

Ignorată, gingia se poate retrage atât de mult și poate fi atât de afectată încât dinții nu vor mai putea fi susținuți corespunzător. Astfel, țesuturile încep să fie slăbite, dinții capătă diferite grade de mobilitate și se instalează boala parodontală. 

Netratată, parodontoza duce la pierderea dinților, cu implicații considerabile asupra stării generale de sănătate și asupra psihicului pacientului.

Alege tratamente minim-invazive!

Stomatologia holistică practicată cu succes de către echipa de #LifeDentisti presupune că întregul nu este redus la părțile sale componente, deci pacientul este tratat luând în considerare și factori fizici, psihici și ai stilului de viață. 

Este foarte important ca pacienții să învețe să renunțe la obiceiurile nocive pentru a preveni recidiva. În ceea ce privește tratamentul în sine, #LifeDentistii au ales să utilizeze tehnologia ultramodernă a laserului stomatologic, care aduce beneficii majore în tratarea gingivitei și nu numai! Iată doar câteva beneficii ale tratamentului gingivitei cu laserul: 

Efect bactericid – laserul distruge bacteriile implicate în apariția și dezvoltarea gingivitei 

LIPSA DURERII -  laserul dentar nu provoacă nicio durere, astfel că NU mai este nevoie de anestezie

Acțiune minim-invazivă – laserul acționează doar pe țesutul afectat 

Stimularea regenerării – gingia își va recăpăta forma și aspectul natural și estetic 

Efecte imediate și durabile  

Clinica stomatologică Life Dental Spa are grijă de zâmbetele pacienților, echipa de #LifeDentisti fiind pregătită să ofere cele mai moderne și durabile tratamente, totul într-un mediu prietenos și cald. 

Comunicarea medic-pacient este esențială, motiv pentru care toți pacienții sunt complet informați cu privire la toate manoperele și procedurile medicale ce urmează a fi realizate, precum și cu sfaturi și recomandări ulterioare. 

Alege Life Dental Spa și bucură-te de tratamente dentare fără durere și cu rezultate vizibile încă de la primele ședințe!

related posts

Modifică setările cookies