(P) Black Friday 2020 România: oferte și reduceri de top!


Milioane de oameni din țara noastră, dar și din întreaga lume, sunt în așteptarea zilei în care se dă startul reducerilor de Black Friday, zi în care pot achiziționa tot ceea ce își doresc la prețuri imbatabile.


Chiar dacă foarte mulți cumpărători se folosesc de mediul online pentru shoppingul de Black Friday, fiind o variantă mai rapidă și comodă pentru întreaga familie, cu siguranță ați văzut faimoasele videoclipuri cu mase de oameni dând năvală în magazine pentru a prinde oferte la cele mai căutate produse, fiind parcă într-o adevărată competiție de a cumpără cât mai mult și rapid.

Însă acest comportament atestă amploarea acestei perioade care, conform tradiției, dă startul perioadei de cumpărături de Crăciun.

Din anul 2011, de când Black Friday a pătruns și pe piața din România, această sărbătoare a shoppingului a bătut record după record, volumul vânzărilor și al cumpărăturilor fiind într-o creștere constantă, care a adus vânzări uriașe tuturor magazinelor participante la eveniment.

TOP 5 magazine de Black Friday

eMAG, cunoscut ca fiind lider în materie de cumpărături, s-a situat în top 5 cele mai căutate magazine în perioada de Black Friday 12.11-16.11 2019, alături de JYSK, Dedeman, Media Galaxy și Leroy Merlin, conform datelor înregistrate de siteul Kimbino.ro.

Fiind cel mai mare vânzător de electronice, produse IT și electrocasnice, încă de la început s-a raliat inițiativei, care a contribuit la suscitarea interesului cumpărătorilor și angrenarea acestora în competiția contra timp a reducerilor.

Poate că acest lucru nu este întâmplător, ținând cont de numărul uriaș de produse care sunt scoase spre vânzare la preț redus, dar și de gama foarte variată a ofertelor care vor fi disponibile în Black Friday catalog online direct pe site-ul Kimbino.ro. 

Black Friday în România

Black Friday reprezintă nu numai o ocazie perfectă pentru magazine de a-și mări numărul de clienți și de a înregistra vânzări uriașe (în 2018 în România vânzările au crescut cu 145% în perioada respectivă, conform platformei Black-Friday.Global), dar și o cale de a analiza comportamentele românilor în relație cu shoppingul online.

România se deosebește de multe țări europene care găzduiesc Black Friday printr-o preferință pronunțată pentru electronice, care se pare că sunt și cele mai dorite produse la noi. După electronice, urmează electrocasnicele, pe locul 3 și 4 fiind îmbrăcămintea respectiv încălțămintea, la baza “piramidei” produselor situându-se parfumurile și cosmeticele. 

eMAG, care anul trecut și-a depășit considerabil vânzările înregistrate în 2018, confirmă în mare parte acest trend, multe dintre produsele de tip electronice și electrocasnice epuizându-se încă din primele minute. Primul produs cu stoc complet epuizat, poate spre surprinderea multor oameni, a fost telefonul mobil Samsung Galaxy A10, Dual Sim, 32GB, 1000 bucăți care s-au vândut în doar 28 de secunde!

Performanța a fost urmată de televizorul LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7172, 4K Ultra HD, tot 1000 de bucăți, care s-au vândut în doar 42 de secunde. Următoarele pe listă au fost Laptopul Lenovo IPAD S145-15 AST cu procesor AMD® A4 9125 pana la 2.60 GHz, 15.6", HD, 4GB, 128GB, Anvelopa de iarna Tigar WINTER 185/65R15 88T, Televizor OLED Smart LG, 139 cm, 4K Ultra HD. 

În ceea ce privește banii cheltuiți de români, se pare că statistica indica o sumă de 1095 RON, sau 232 € care va fi cheltuită de un român pe parcursul Black Friday 2019.

Modalitatea de accesare a magazinelor care au de Black Friday oferte și reduceri, ne indică o tendință interesantă, și anume că românii intră în număr din ce în ce mai mare de pe telefon, într-un procent de 63,58% (conform datelor înregistrate de Kimbino.ro).

Într-un procent de 31,49% sesiunile de shopping de Black Friday au fost realizate de pe desktop, în timp ce doar 4,93% dintre români au folosit o tabletă. 

Dacă ne referim în particular la eMAG, datele statistice arată că majoritatea comenzilor se fac de pe telefonul mobil, fiind mijlocul cu ajutorul căruia s-au realizat de exemplu, 76% din totalul vizitelor efectuate pe platforma eMAG, tendință ce mai mult ca sigur va exista și în acest an.

Un alt aspect demn de menționat îl reprezintă și faptul că 42,37% dintre plăți au fost efectuate cu ajutorul cardului de credit. eMAG, pe lângă versiunea de mobil a site-ului, oferă și posibilitatea de a instala aplicația magazinului pe telefon așa că de Black Friday 2020 asigură-te că ai pe telefon aplicația descărcată și produsele dorite sunt deja în coșul de cumpărături, pentru a nu pierde ofertele în primele câteva secunde.

Deși Black Friday ediția 2020 va avea loc pe 13  noiembrie, eMAG are deja reduceri consistente. Fii cu ochii pe Emag catalog oferte online în această perioadă și fă-ți din timp lista de produse pe care le dorești la preț redus, pentru a nu rata de Black Friday oferte generoase la smartphones, laptopuri, electronice și electrocasnice! 

related posts

Modifică setările cookies