(P) Cele mai romantice vacanțe de iarnă în România


După un an greu în care ai petrecut multe ore la birou, ai fost mereu pe fugă și te-ai întâlnit cu persoana iubită doar seara, îți dorești să petreceți împreună câteva zile relaxante, într-o vacanță romantică de iarnă.


Fie că visezi să stați la gura sobei, înconjurați de zăpadă și liniște sau să zburdați pe pârtie veseli ca niște copii, îți prezentăm în continuare câteva destinații de vacanță pentru cea mai romantică iarnă:

Vacanță romantică de iarnă la Brașov

Situat în inima Transilvaniei, într-un decor de vis, Brașovul este o destinație ideală pentru vacanța de Crăciun la munte, alături de persoana iubită.

Aici găsești mereu ceva nou și interesant pentru amândoi: mergeți la slujba de Crăciun de la Biserica Neagră,  mâncați castane coapte și beți vin fiert în Piața Sfatului, vă îmbrățișați pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa sau colindați pe străduțele pitorești din Viscri, satul Prințului Charles.

Este zona perfectă pentru excursii romantice, ca să vă simțiți ca doi castelani la Bran, cuibul faimosului Dracula, să urcați în crenelurile de la Cetatea Râșnov sau de la Rupea.

Pentru sporturi de iarnă aveți Poiana Brașov sau, dacă vreți să vă plimbați pe trasee montane ușoare, vă așteaptă Muntele Tâmpa, plin de povești și legende precum Lacul din măruntaiele muntelui, Banca săpată în stâncă, Balaurul de pe Tâmpa.

Vacanță romantică de iarnă în Bucovina

În cealaltă parte de țară, în Nordul Moldovei și în Bucovina poți să găsești destinații turistice idilice, potrivite pentru o vacanță de iarnă într-un decor pitoresc, cu un irezistibil parfum tradițional, dispărut de prin multe alte locuri.

Veți petrece împreună zile pline de culoare, farmec și liniște în vizită la mânăstirile din zonă: Voroneț, Agapia, Putna, Humor, Moldovița sau Sucevița, adevărate bijuterii de arhitectură și cultură românească. 

Oamenii primitori, meșteșugurile de demult, bunătățurile bucovinene, dulcețurile și șerbeturile preparate după rețete de sute de ani, toate acestea sunt secretele dulci ale unei vacanțe romantice în locurile unde ninge ca-n povești, iar brazii par că ating cerul cu stele reci.

Vreți să schiați în doi, romantic, la lumina lunii? Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Mestecăniș-Valea Putnei vă așteaptă cu pârtii moderne și diverse facilități de agrement.

Vacanță romantică de iarnă la Marea Neagră

Persoana dragă iubește marea și vrei să-i faci o surpriză romantică în vacanța de iarnă? Rezervă un sejur la Marea Neagră, pentru zile liniștite, cu aer curat, pescăruși somnoroși și valuri reci, ca de marmură.

Poți să alegi unul dintre zecile de hoteluri din stațiunile de pe litoral, mai ales din Constanța, Mamaia, Eforie Nord sau Mangalia, care sunt deschise tot anul și oferă în perioada de sărbători pachete turistice all-inclusive, cu facilități de spa, masă festivă de Revelion și excursii în împrejurimi.

Dacă vrei să petreceți câteva zile departe de lume, optează pentru un sejur în Delta Dunării, care are un farmec aparte iarna. Vă veți simți ca într-un basm hibernal, în care Crăiasa Zăpezii suflă vânturi înzăpezite peste lacurile albe.

Opțiunile de cazare sunt diverse, așa că alege ce vi se potrivește dintre zecile de pensiuni, vile, hoteluri și pontoane plutitoare, pentru ca aventura la Marea Neagră să fie plină de farmec și culoare.

Și, de ce nu, această vacanță romantică de iarnă la malul mării poate să fie chiar locul potrivit pentru o cerere în căsătorie sau pentru aniversarea nunții de argint…

Oricare este regiunea ta favorită, alege un loc special pentru voi doi, ca să vă simțiți ca într-o lună de miere, în una dintre destinațiile pentru cele mai romantice vacanțe de iarnă din România.

Foto: piqsels.com

related posts

Modifică setările cookies