(P) Cum să ai un botez reușit? Iată criteriile de care trebuie să ții cont?


Botezul este un eveniment religios cu o mare încărcătură emoțională pentru familia noului născut. Este primul eveniment important din viața bebelușului ce marchează intrarea lui în creștinism.

Tag-uri:

O petrecere reușită trebuie să fie organizată până la cel mai mic detaliu cu foarte multă atenție.

Invitațiile și modul în care decorăm locația

Invitațiile trebuie să aibă neapărat câteva lucruri despre bebeluș și numerele de telefon la care invitații pot confirma prezența acestora. De pe invitație nu trebuie să lipsească data, ora și locația în care are loc evenimentul.

În ceea ce privește decorul, de la petrecere nu pot lipsi baloanele, pentru că sunt hazlii și poți alege culoarea lor în funcție de sexul bebelușului. Aranjamentele florale, de asemenea, nu trebuie să lipsească de la petrecere pentru că dau o stare bună și însuflețesc locația evenimentului.

Tradiții

Evenimentul ce are loc cu ocazia botezului are o semnificație deosebită, astfel că pregătirile trebuie să fie pe măsură.

Tradiția spune că bebelușul nu trebuie pupat până a doua zi, iar apa în care va fi scăldat copilul trebuie să fie rece. La sfârșitul botezului, preotul va unge copilul cu un bețișor cu mir parfumat.

Ce aduc părinții la acest eveniment?

Întrucât stresul este destul de mare este posibil să uiți anumite lucruri, cum ar fi faptul că trebuie să iei certificatul de naștere al copilului la Biserică, de aceea este bine să-l așezi din timp în geanta pe care o vei lua cu tine.

Un alt lucru important este să nu uiți să pregătești hainele cu care va fi îmbrăcat copilul înainte să fie schimbat de nașă, iar când vine vorba de nași cu siguranță trebuie să le faci și lor un cadou semnificativ care să le amintească de acest eveniment frumos.

Pentru nașă trebuie să pregătești și un prosop și un săpun pe care le va folosi dupa baia celui mic.

Să nu uiți ca petalele florilor din baia celui mic să le păstrezi într-o cutiuță.

 Petrecerea

Trebuie să alegi muzica potrivită, te vei ghida după vârsta invitaților. Meniul îl vei alege după gusturile voastre, dar și ale majorității dacă îi cunoști atât de bine. Pentru desert este indicat să folosești un candy bar, este mult mai practic, mai drăguț și mai interesant.

Un alt detaliu important sunt ursitoarele, care nu trebuie să lipsească pentru că îi vor ura copilului numai lucruri frumoase și bune. Este interesant programul lor, chiar dacă bebelușul nu va realiza prea multe, îi vor rămâne amintirile pe care le va vedea peste ani.

Datoria nașilor

Printre datoriile nașilor se numără și lumânarea pe care trebuie să o țină aprinsă pe tot parcursul slujbei. Lumânarea este un obiect semnificativ ce îi va rămâne copilului amintire și peste ani, ceea ce înseamnă că trebuie aleasă cu multă grijă, cu atenție la detalii. Fiind printre primele cadouri pentru cel mic, nașii trebuie să aleagă lumânari de botez impresionante.

În datoria nașei rămâne băița bebelușului de acasă, dar și trusoul bebelușului, însă și un cadou semnificativ care să-l protejeze, cum ar fi o icoană cu Sfântul al cărui nume îl poartă.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/botez-eveniment-camer%c4%83-balon-1499314/

related posts

Modifică setările cookies