(P) Două cărți noi Young Adults pe care le poți comanda de pe BOOKZONE la început de an


La BOOKZONE au apărut foarte multe titluri noi, iar dintre toate îți recomandăm două care ne-au atras atenția în acest început de an. Sunt cărți Young Adults, însă având în vedere subiectele, le pot citi și adulții, mai ales dacă adoră genul de fantasy și îmbinarea acestuia cu povești de dragoste deosebite. Comandă aceste cărți în cel mai scurt timp și te vei bucura și de un preț special, de lansare. 


Primul titlu pe care ți-l recomandăm din categoria de carti young adults este Cartea Nopții, de Holly Black. Această carte a fost foarte bine primită atât de către pasionații de astfel de lecturi, cât și de către alți autori și critici literari, așa cum poți citi în continuare: „Dacă Neil Gaiman și Stephen King ar scrie o carte împreună, rezultatul ar fi acesta. Un roman extraordinar, cu o eroină a cărei voce trebuie să se facă auzită din nou și din nou” – JAMES ROLLINS.

Protagonista acestei cărți, Charlie Hall este o infractoare înnăscută. Nu are pereche când vine vorba despre spart lacăte, furat cărți rare sau… luat decizii proaste. Mai bine de jumătate din viață și-a petrecut-o lucrând pentru niște magicieni care își spuneau Tenebroșii. Aceștia aveau darul de a-și manipula umbrele, astfel că puteau privi în camere încuiate sau puteau face rău oamenilor de la distanță.

Cu toate că aveau acest talent, Tenebroșii avea nevoie de cineva care să fure secretele rivalilor: un hoț iscusit. După ce a decis să nu mai lucreze pentru magicieni, Charlie s-a angajat ca barmaniță într-un bar rău famat. Problemele se țin lanț pentru ea, având în vedere că sora ei vrea să învețe magia umbrelor, iar iubitul ei, Vince, nu mai are umbră și posibil nici suflet. Ce va face Charlie în această situație, având în vedere că adevăratele probleme abia încep? 

Una dintre cele mai apreciate cărți ale acestui început de an, aparține unei autoare românce: SYNN Greșeli colosale, de Bianca P. Florentina. Este un roman care scoate în evidență cât de fragile sunt personajele, având suflete rănite. Acestea încearcă să rămână împreună, cu toate că intrigile familiale, speranțele distruse și bolile mintale par că le sunt împotrivă.

Synn și Haza sunt total opuși, la fel ca Soarele și Luna. Totuși, au ceva în comun: o parte întunecată de care niciunul nu poate scăpa. Haza nu mai poate plânge, iar Synn nu mai poate râde. Deși amândoi sunt mistuiți de moartea unor persoane dragi, se întâlnesc la limita dintre realitate și nebunie, în Institutul Cavarty Hope, un centru pentru tineri cu probleme de sănătate mintală. Acolo, vor avea de înfruntat provocări despre care nu știu dacă sunt adevărate sau dacă totul este în mintea lor, astfel că lupta pentru supraviețuire începe din acel moment. 

Sperăm că ți-au plăcut aceste cărți și că le vei comanda pentru a le citi pe îndelete, în serile răcoroase din ultima perioadă a iernii.

Sursa foto: Ben White/UNSPLASH.com

related posts

Modifică setările cookies