(P) Începe pregătirile de iarnă comandând online piese auto!


Chiar dacă nici măcar nu am ajuns la jumătatea toamnei, este bine să debutezi pregătirile auto pentru iarnă. Știm cu toții că vremea este capricioasă în România în ultimii ani și indiferent de prognoză, mereu ne-a surprins.

Tag-uri:

Dacă circuli cu preponderență în oraș, poți fi un pic mai relaxat, însă dacă faci naveta sau circuli săptămânal în zone montane, ar trebui să ai mașina pregătită pentru primele ninsori. În continuare îți vom prezenta care sunt principalele piese auto online pe care trebuie să le verifici și eventual să le schimbi înainte ca temperaturile să coboare sub zero grade Celsius și mai ales înainte de primele ninsori. 

Anvelope de iarnă 

Probabil nu mai are rost să îți explicăm importanța anvelopelor de iarnă. Acestea sunt vitale pentru ca mașina să aibă o ținută de drum cât mai bună chiar și în condiții meteo vitrege. Adesea, anvelopele de iarnă pot fi completate de lanțuri, mai ales pe porțiunile acoperite de straturi groase de zăpadă și în condiții de polei. Te sfătuim să alegi anvelope de iarnă noi, calitative, astfel încât să poți conduce în siguranță și fără emoții. Anvelopele de iarnă trebuie schimbate în momentul în care adâncimea profilului scade sub un anumit nivel sau dacă au mai mult de patru ani de la fabricație. 

Sistemul de frânare

În sezonul rece, frânele sunt acționate mult mai des decât de obicei. Chiar dacă ești un șofer prevăzător și au o conduită preventivă, întotdeauna se va găsi cineva care nu respectă regulile sau care din anumite motive, va derapa. Așa că trebuie să fii mult mai atent și să ai un sistem de frânare perfect. De aceea, înainte ca temperaturile să scadă, înlocuiește plăcuțele de frână dacă este cazul și celelalte componente ale sistemului de frânare. Astfel, vei putea avea încredere în mașină că răspunde la comenzi în timp util. 

Bateria

Dacă nu ți s-a întâmplat niciodată să rămâi fără baterie în timpul iernii, înseamnă că ești un șofer care apreciază prevenția, chiar și în cazul schimbării bateriei. Nu trebuie să aștepți ca mașina să nu mai pornească pentru a înlocui bateria: cel mai simplu este să cumperi una nouă după un anumit număr de ani (de regulă 3 sau 4) sau de la primul semn că mașina pornește mai greu când temperaturile sunt mai scăzute. Bateriile de generație nouă sunt calitative și pot rezista chiar și cinci ani. 

Ștergătoarele auto

Mai are rost să îți aducem aminte că vei folosi foarte des ștergătoarele pe timpul iernii? Este foarte important ca acestea să fie noi, astfel încât să nu zgârie parbrizul. Iarna oricum lamele ștergătoarelor sunt mai rigide, iar dacă sunt și tocite, nu este tocmai o combinație bună pentru parbrizul tău care se poate alege cu zgârieturi serioase. O pereche nouă de ștergătoare este foarte ieftină, așa că este mai simplu să le schimbi periodic decât să te alegi cu parbrizul zgâriat. 

Acestea ar fi în mare parte piesele auto pe care trebuie să le schimbi înainte de venirea iernii. Bineînțeles, cel mai simplu este să mergi cu mașina la un service și să ți se spună exact care sunt piesele învechite sau schimbate. 

Tu cum îți pregătești mașina pentru iarnă? 

related posts

Modifică setările cookies