(P) Nu te lăsa încadrată într-un stereotip! Savurează Jack Daniel's și află ce NU spune asta despre tine!


Societății îi place să încadreze oamenii în tipare, în funcție de preferințe, dar și de stereotipurile care înconjoară fiecare sex. Există reguli nescrise, acceptate, tacit sau exprimate zgomotos, referitoare la rolurile și trăsăturile atribuite femeilor și bărbaților. 


Astfel, o convenție a societății afirmă că bărbații și femeile sunt la poluri opuse în ceea ce privește preferințele. Nicăieri nu este mai evidentă această polarizare decât în felul în care sunt promovate anumite produse.

”Prăpastia” dintre femei și bărbați

Este știut, acceptat și chiar dovedit de statistici faptul că femeile preferă mâncărurile și băuturile mai dulci, mai aromate, mai ”blânde”, în timp ce bărbații se delectează cu mâncăruri picante, condimentate, nu se omoară după dulciuri și preferă băuturile tari. De aceea, majoritatea băuturilor sunt catalogate ca fiind pentru bărbați și pentru femei. 

Această percepție asupra vieții duce la propagarea acestor distincții. Bărbații vor învăța de mici care sunt lucrurile masculine, iar femeile vor sti, tot de copii, care sunt lucrurile feminine. Prin expunere repetată la aceleași elemente, aceștia vor ajunge să-și însușească aceste preferințe. 

Spune-mi ce bei ca să-ți spun....

În materie de băuturi, whiskey-ul este prin excelență băutura bărbaților. O sticlă de Jack Daniel's va fi întotdeauna un cadou potrivit pentru un bărbat, nu și pentru o femeie. O întreagă lume de arome și de gusturi subtile este apreciată doar de bărbați? Cum rămâne cu femeile care preferă acest tip de băutură? Cu siguranță sunt privite drept excepții. Iar dacă analizezi felul în care sunt descrise femeile ce preferă acest tip de băutură, o să observi faptul că ele sunt înzestrate cu caracteristici considerate apanajul masculinității: hotărâre, determinare, putere.

Renumitul Jack Daniels vine să spargă aceste preconcepții. Femeile care preferă whiskey-ul de Tennessee sunt aceleași care adoră și un cocktail dulce și cremos. Iar cele două nu se exclud una pe alta. A bea o astfel de tărie este aproape o artă. Pentru a aprecia pe deplin gustul, trebuie să fii conștient de ceea ce ar trebui să simți. Gustul se educă, prin experiență, prin conștientizarea statutului acestei băuturi. 

Dacă nu-ți place Jack Daniel's, acest lucru poate fi pus pe seama educației și a preferințelor internalizate de-a lungul timpului. Tăria băuturii este doar o parte a ”personalității” sale, este un detaliu în spatele căruia se ascund arome și gusturi.

Nu există corect sau greșit când vine vorba de preferințe

Dacă preferi să bei un whiskey într-un cocktail, asta înseamnă că el îmbunătățește băutura, îi dă acel ”kick” care te energizează și completează, prin aromele sale, celelalte gusturi. Dacă preferi să savurezi un pahar de Jack Daniel's simplu, atunci fă-o în tihnă, în înghițituri mici, pentru a da timp after taste-ului să apară, împreună cu bogăția lui de arome. 

Indiferent cum bei acest tip de băutură, faptul că o alegi în detrimentul altora, înseamnă că o preferi și îi apreciezi contribuția la complexitatea gustului. Iar dacă tu consideri că tăria este un impediment, poți opta pentru sortimentul cu gust de miere. După maturare, clasicul whiskey de Tennessee este amestecat cu miere naturală preparată în distileria din Lynchburg. Rezultatul este o băutură plină de savoare, cu aceleași trăsături de gust care o fac să fie cea mai populară din lume, dar cu un plus de dulceață ce te va încânta.

Jack Daniel's transcede genul și timpul. Istoria sa este bogată și adaugă un plus la aprecierea lui. Gustul său este puternic, versatil, potrivit pentru femei care preferă dulcele, pentru bărbați care preferă alimentele picante și pentru toți cei care sunt între aceste preferințe. Whiskey-ul unește, nu dezbină și spune același lucru despre toți care îl preferă, indiferent de sex: sunt oameni care apreciază calitatea, care sunt receptivi la nou, care au o intuiție bună și pot privi dincolo de aparențe.

related posts

Modifică setările cookies