(P) Unde plec toamna aceasta? Top 5 avantaje de a alege Delta Dunării


Dacă vrei să scapi de agitația cotidiană din orașele aglomerate, locul perfect din România în care te vei relaxa și vei uita de griji, este cu siguranță Delta Dunării.

Tag-uri:

Potențialul turistic este uriaș, fiind cea mai bine conservată Deltă din întreaga Europă. Este și singura din întreaga lume care a fost declarată Rezervație a Biosferei și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Profită de zilele calde ale lunii octombrie și descoperă cel mai sălbatic ținut al României. Iată cinci motive pentru care merită să faci o scurtă vacanță într-un loc atât de frumos.

Relaxare

Pe lâgă peisajele minunate alte toamnei, o vizită în Delta Dunării în această perioadă îți poate aduce multă liniște și un prilej perfect de relaxare. Față de alte anotimpuri, toamna vei găsi mai puțină aglomerație și te poți bucura de câteva momente de odihnă și contemplare. Cazează-te în Greenvillage în această toamnă printr-un pachet cu transport inclus și vei avea ocazia să te relaxezi pe plaja din Sfântu Gheorghe. Chiar dacă nu o să poți face baie în mare din cauza temperaturii scăzute pe care o are apa, te poți bucura de cel mai fin nisip din România.

Mâncarea

Gastronomia locală poate fi, în mod clar, un criteriu important în alegerea destinației, iar mâncarea din Delta Dunării este delicioasă. Trebuie să știi că cea mai bună ciorbă de pește se face pe malul apei, la pirostrii. Dacă nu ești fanul preparatelor pe bază de pește, mai mult ca sigur te vei îndrăgosti de ele foarte rapid. Nu uita să încerci neapărat câteva produse clasice, precum ciorba de pește, plachia, saramura cu mămăligă și mujdei de usturoi sau salata de icre. În ceea ce privește deserturile, oferta este diversificată. Te vei putea răsfăța cu deserturi tradiționale, lipovenești, dar și cu preparate cu specific grecesc, turcesc sau ucrainean.

Migrația păsărilor

În această perioadă, Delta Dunării pare mai pitorească decât este de obicei datorită cerului brăzdat de păsările călătoare care se pregătesc pentru plecarea în țările calde. În mod cert, păsările fac deliciul Deltei și pot fi observate cu ușurință cât străbați canalele cu barca. Rezervația Melea, aflată la mică distanță de Sfântu Gheorghe, este un loc de cuibărit sau de migrație pentru coloniile de pelicani, lebede și cormorani. În localitate poți admira și farul de lemn, ridicat în anul 1968.

Pădurea Letea

Minunata pădure Letea este cea mai veche dintre rezervațiile naturale ale țării noastre, fiind una dintre puținele păduri de nisip din România. Aici poți admira stejari masivi, cu ramurile răsucite si aspect neobișnuit, dar și liane ce pot atinge lungimi de peste 20 de metri. În Letea se află și cea mai veche rezervație de cai sălbatici, aici există aproximativ 2000 de cai și reprezintă un punct de interes maxim pentru turiști. Pădurea găzduiește specii inedite de plante, o faună rară, păsări pe cale de dispariție, dar și numeroase categorii de reptile.

Excursii

Excursiile cu barca sunt nelipsite în Deltă. Poți alege să faci o plimbare pe canale până la Sulina, la Gura Portiței sau până la canalul Erenciuc, unde se află singura rezervație de arin negru din Europa. Pasionații de pescuit cu siguranță vor dori să își încerce norcul și la peștele din Deltă, iar cei mai activi pot alege chiar o ieșire cu caiacul. Barcagiii te pot plimba de-a lungul canalelor, printre nuferi, sau îți pot arăta lacuri pline de pelicani și alte păsări. Pe lângă plimbările cu șalupa și sesiunile de pescuit, vizitatorii Deltei Dunării se pot bucura călărind renumiții cai dobrogeni.

Oamenii Deltei îți oferă șansa de a descoperi culturi unice și un stil de viață adânc ancorat în natură și tradiție. Acestea fiind spuse, vizitează Delta Dunării și bucură-te de experiențele speciale, pe care ți le vei aminti mult timp de acum înainte!

related posts

Modifică setările cookies