Pași mici, bucurii mari: cum să îți îmbunătățești starea de spirit în fiecare zi


Griji, stres și multă muncă. Uneori, aceste trei elemente compun viața ta. Orele de odihnă devin mai puține, iar momentele de relaxare par inexistente. 

Tag-uri:

Însă, dacă îți creezi o rutină echilibrată și găsești acele activități care îți aduc bucurie, poți îmbina utilul cu plăcutul, să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională și să îți îmbunătățești starea de spirit în fiecare zi.

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva metode prin care poți fi relaxată și bucuroasă, realizând activități banale, dar eficiente pentru bunăstarea ta.

Fă-ți cadouri când vrei să celebrezi o reușită

Shoppingul are efecte terapeutice și te ajută să te relaxezi, să scapi de stres și să înlături gândurile negative. Sunt multe zile în care te simți demoralizată, fără să știi exact motivul tristeții sau apăsării pe care le simți.

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a arătat că există o legătură între shopping și cortexul prefrontal stâng, o parte a creierului care produce plăcere și gândire pozitivă.

De aceea, de fiecare dată când vrei să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit, poţi lua o pauză de la activităţile zilnice și să verifici site-urile magazinelor preferate pentru o sesiune de cumpărături rapidă.

Totodată, atunci când bifezi o reușită profesională sau când crezi că meriți să fii răsplătită pentru lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru prieteni ori familie în ultima perioadă, nu trebuie să aștepți un cadou de la ceilalți. Îți poți face singură un dar, pentru a marca un moment important.

Descoperă, de pildă, colecția de inele Teilor și alege o bijuterie care să îți amintească în fiecare zi de succesul avut. Când simți satisfacție atunci când cumperi un obiect vestimentar pe care ți-l dorești de mult, o bijuterie valoroasă sau un accesoriu pe care îl vrei în garderobă, starea ta mintală se schimbă.

Și asta pentru că sunt eliberate endorfine, cunoscute și sub numele de „hormonul fericirii“. Aceste substanțe chimice sunt produse natural de sistemul nervos central, pentru a face față stresului și durerii.

Fă sport de fiecare dată când simți că nu mai ai energie

Este binecunoscut faptul că sportul are numeroase beneficii asupra stării de sănătate fizice și psihice. Cu toate că ai un serviciu suprasolicitant și te simți obosită după terminarea orelor de muncă, este vital să acorzi câteva minute pe zi sportului. Exercițiile fizice contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, reducând anxietatea, depresia și stresul.

Pentru a avea o viață activă, nu trebuie neapărat să ai un abonament la o sală de fitness sau să alergi în parc. Chiar și o simplă plimbare, timp de 30 de minute, te ajută să te eliberezi de gândurile negative și îți dă o stare de bine. Acest lucru se întâmplă pentru că nivelul de endorfine crește.

Fă activități care îți aduc bucurii

Sunt multe hobby-uri pe care le poți practica, indiferent cât de ocupat ai programul. Când simți că gândurile negative te acaparează, fă o pauză de la rutina zilnică și concentrează-ți atenția pe acele activități care te ajută să uiți de probleme și te relaxează.

Mergi 15 minute în grădină și ocupă-te de florile care aduc culoare în curtea ta, pregătește o gustare delicioasă pentru membrii familiei, citește o carte sau fă yoga. Poți practica oricare dintre activitățile care îți aduc bucurii fără să fii nevoită să le treci în planificarea zilnică. Acordă-ți o pauză de câteva minute, ori de câte ori simți că toate sarcinile te copleșesc, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Identifică activitățile care îți plac și care te relaxează și acordă-ți câteva minute de răsfăț mintal în fiecare zi!

Sursă foto: Dean Drobot/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies