Pentru prima oară în 800 de ani, Jupiter și Saturn se aliniază pentru a crea prima ”Stea a Crăciunului”


Anul 2020 se apropie de final, iar sistemul solar a decis să ne ofere un miracol de Crăciun ”cosmic”, care nu a mai fost înregistrat de aproape 800 de ani. 


Pe 21 decembrie, Jupiter și Saturn se vor apropia atât de mult încât, din pespectiva pământenilor va părea că intră în coliziune, dând naștere unui punct de lumină radiant, care este denumit ”Steaua de Crăciun” sau ”Steaua din Bethleem”. 

Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost pe 4 martie 1226. 

”Aceste două planete de aliniază foarte rar, o dată la 20 de ani, dar evenimentul din acest an este excepțional de rar datorită distanței foarte mici care pare să fie între acestea”, spune Patrick Hartigan, un astronom de la Rice University, pentru revista Forbes. 

Pentru a putea vedea fenomenul, uitați-vă pe cer, în partea de sud-vest, la aproximativ 45 de minute după apusul soarelui. Planetele vor fi cel mai aproape una de alta pe 21 decembrie, dar ”Steaua Crăciunului” va fi vizibilă de aproape oriunde de pe Pământ, la aproape o oră după lăsarea serii, în emisfera nordică, pentru aproape întreaga săptămână. 

Foto: Shutterstock
 

related posts

Modifică setările cookies