Unde poți să îți cumperi locuință cu sub 100 de euro? Condiția pe care trebuie s-o îndeplinești pentru a putea cumpăra o casă acolo


Ai visat vreodată să cumperi o locuință cu o sumă infimă? Nu numai că acest lucru e posibil, dar țara în care poți face asta se află în apropiere. 


Ollolai e un orășel din Italia, situat în regiunea Sardinia, iar municipalitatea de acolo a pus în vânzare case cu un euro. Nu, nu e o glumă. Primăria a declarat public că vinde case abandonate cu doar un euro, în ideea în care dorește repopularea zonei, însă există și o "regulă" care anulează din start prețul prea frumos ca să fie adevărat: cei care cumpără aceste case trebuie să se angajeze formal să le recondiționeze în nu mai mult de trei ani, iar recondiționarea unei asemenea case (n.r. în marea lor majoritate e vorba de case foarte mari) costă aproximativ 25.000 de dolari, potrivit calculelor experților. 


În ultimele secole, populația din Ollolai a scăzut de la 2.200, la aproximativ 1.300 și orășelul nu stă bine nici pe partea de nou-născuți: datele arată că în ultimii s-au născut doar câțiva. 

,,Aici poți să simți adierea istoriei. Orășelul nostru e unul dintre cele mai frumoase și mai autentice din Sardinia. Anul trecut am decis să punem aceste case în vânzare cu doar un euro și până în acest moment au fost cumpărate trei. De asemenea, mai avem și 100 de persoane interesate de a cumpăra. Câteva dintre acestea sunt din Australia și Rusia.” a spus Efisio Arbau, primarul orașului. 

Primarul a mai spus că le recomandă orășelul mai ales celor care vor să scape de aglomerația urbană. 


Dincolo de inconvenientul condiției de a recondiționa casa în maxim 3 ani, orășelul Ollolai e unul superb, iar cei care vor da curs invitației primăriei de a se stabili acolo se vor putea bucura de un peisaj superb, departe de traffic și de smogul urban, după cum se poate vedea și în fotografiile de mai sus. 

(Fotografii: Pinterest)

FULLSCREEN
Unde poți să îți cumperi casă cu sub 100 de euro?
  • /


related posts