Vă plac vinurile? Această casă de licitație scoate la vânzare sticle din anii ‘60 la 50 de euro lada


Vinurile sunt ca operele de artă. Nu se demodează niciodată, iar valoara lor crește odată cu trecerea timpului. Un vin vechi poate fi punctul de pornire al unei colecții valoroase sau începutul unei relații frumoase. 


O casă de licitații din România pregătește un eveniment special, dedicat vinurilor de calitate, de colecție. Sticle din anii ’60-’70-’80-’90, strânse din trei colecții private, vor fi scoase la licitație la 5 februarie 2019, la sediul casei Artmark din București. Sticlele, mare parte soiuri vestite din Franța și Italia, au prețuri de plecare de la 50 de euro, până la zeci de mii de euro și s-ar putea să dați lovitura cu unele dintre ele, dacă sunteți consumatori împătimiți ai „sângelui zeilor”. Iată câteva ponturi!

O colecție impresionantă de 18 sticle de vinuri de Bordeaux, din anii 1966-1985, a fost scoasă la vânzare la prețul (de pornire) de 90 de euro. Pentru această colecție, un pasionat de vinuri a depus deja o ofertă online, deci aveți cel puțin un competitor.

 

Vi s-ar putea părea interesantă această colecție de 12 sticle de vinuri franțuzești Bergerac Dulong, Cotes de Provence, Alsace, Longuedoc și Cors, scoasă la licitație pentru 50 de euro. Vinurile sunt îmbuteliate între anii 1960-1990.

 

Dacă dispuneți de ceva mai mulți bani, puteți ridica ștacheta licitând pentru această ladă Duclot, cu nouă sticle din cel mai bun vin de Bordeaux din anul 2007. 

Conform specialiștilor, soiul acesta a avut parte de un sezon excelent, iar colecția Duclot a fost produsă în cantitate limitată. Cele opt vinuri roșii și unul alb pot reprezenta o investiție sigură pentru colecționarii și dealerii de vinuri rare. Prețul de pornire al colecției este 4.900 de euro.

Licitația beneficiază și de prezența unor sticle cu adevărat exclusiviste, cum este și acest Romanée Conti din 1998, considerat cel mai bun vin burgund.

Romanée Conti este unul dintre cele mai valoroase vinuri din lume și cea mai sigură valoare pentru licitații, potrivit Casei Christies. În 1998 au fost scoase pe piață doar 5.046 de sticle, fiecare cu eticheta numerotată. Prețul ridicat al acestui vin (13.500 de euro, preț de pornire) este dat în primul rând de calitatea viei cu vârstă medie de peste 50 de ani și de recolta foarte mică – trei rânduri de Pinot Noir pentru o sticlă de vin. 

Cine va cumpăra această sticlă o va putea păstra în colecția personală mult timp, căci potențialul de îmbătrânire este între 20 și 40 de ani. Valoarea acestei sticle va crește constant, așa că o puteți privi ca pe o investiție.

 

În loc de 44 de pahare, aveți 44 de sticle de vin învechit la un preț de nimic

Dacă nu știți cu să vă decorați pivnița sau casa de vacanță, vă dăm noi o idee. Din colecția de vinuri scoase la licitație pe 5 februarie vă puteți achiziționa această ladă cu nu mai puțin de 43 de sticle de vin de 72 cl și o sticlă de vin de 75 cl. Vinurile, de producție Italia anilor ’80, se vând la pachet pentru suma de... 50 de euro (preț de pornire). 

FULLSCREEN
Vă plac vinurile? Această casă de licitație scoate la vânzare sticle din anii ‘60 la 50 de euro lada
  • /

related posts

Modifică setările cookies