Vacanta in Portugalia? Ai grija la silueta: portiile de mancare sunt imense si ieftine!


In urma cu doi ani am fost in vacanta in Portugalia, mai precis in Lisabona si zonele din jurul ei - Costa da Caprica, Estoril, Cascais si Sintra. Totul minunat, inclusiv mancarea: ieftina, multa, delicioasa. M-am ingrasat atunci 2 kilograme de care nu am reusit sa scap nici pana in ziua de azi.


Portugalia este o destinatie de vacanta excelenta: poti sa imbini mersul la plaja cu vizitatul, shoppingul si distractia. Ah, si sa nu uitam: mancarea:)) Din fericire, s-au reluat si cursele low cost catre Lisabona (chiar daca nu sunt chiar atat de low!) si astfel devine din nou o destinatie accesibila :)

Inainte sa va povestesc "ce e hot si ce e not" in Portugalia (mai precis Lisabona & imprejurimile), vreau sa trag un "semnal de alarma" si sa ii avertizez pe cei care si-au luat deja bilete: AVETI GRIJA LA MANCARE! E buna si MULTA!

 

Foro: Bacalhau pane cu o portie de orez

Multe dintre noi uita de diete atunci cand vine vorba de concediu. Pai daca nici in vacanta nu pot sa ma rasfat si eu cu ceva bun, atunci cand? Pe principiul asta ma ghidez eu in vacante. Nu este cel mai sanatos si cand vine vorba de silueta. Dupa cum v-am spus si mai devreme, in Portugalia m-am "pricopsit" cu 2 kilograme, care s-au tinut de mine pana in ziua de azi.

De ce?

Pentru ca nu am avut chef sa mananc salate in concediu! Iar cum mie fructele de mare nu imi plac, ce sa aleg bun? Friptura! "Ce rau poate sa iti faca o friptura?" mi-am zis eu. Numai ca la ei fripturile sunt intotdeauna insotite de trei garnituri: orez+ cartofi prajiti+salata. Si-ti mai arunca si un ou ochi deasupra fripturii!

Foto: Bacalhau cu cartofi prajiti

Eu am variat fripturile - mi-am luat si pui, si porc, si vita, si peste...dar garniturile ramaneau la fel!

Piesa de rezistenta a meniului portughez este pestele bacalhau, adica cod uscat si afumat. De obicei si foarte sarat. Preparat in 364 de feluri diferite (cel putin asa se lauda ei).

Eu am mai testat si o alta specialitate a lor : sopa de pedra (supa de piatra) - era un fel de ciorba de fasole, dar foarte foarte groasa, cu niste bucati de carnat afumat si tare prin ea. Foarte buna. Milioane de calorii :))

Foto: Sopa de pedra

Eu nu sunt fan fructe de mare, dar de anul trecut am inceput sa mai mananc. Atata timp cat nu le simt mirosul sunt ok. Nu are rost sa va mai zic ca fructele de mare erau nelipsite din meniu la portughezi. Singura mea curiozitate au fost caracois. Adica niste melci mici, care se mancau cu scobitoarea si care se gaseau pe toate drumurile - de la terase de lux pana la fast fooduri. Portughezii ii mancau ca pe seminte sau alune, la un pahar cu bere. Ma rog, eu nu mi-as mai lua si a doua oara.

Foto: Caracois

In Costa da Caparica, unde am fost cazata eu, am mai mancat ceva foarte bun, si desigur, foarte caloric: paine cu carnati prin ea. Ti-o dadeau fierbinte. Senzatie!

O portie de mancare din aia imensa costa cam 10 euro.

Este important sa stiti ca ei au obiceiul sa iti aduca, fara ca tu sa ceri, niste aperitive pe masa. Ele se platesc, dar le poti refuza si nu se supara nimeni. La cat  de mari sunt portiile lor, nu prea vad rostul la aperitivele astea.

Deci...grija mare la silueta. Ne "auzim" in curand cu povestiri de la Lisabona, Cascais si Sintra :)

FULLSCREEN
Mancarea din Portugalia este ...muy bonita
  • /


related posts