Voi cât rezistați? O canadiancă a stat peste 4 ore în poziţia „scândură”


Dana Glowacka, o profesoară de yoga din Canada, a stabilit un nou record mondial într-o activitate fizică inedită, care presupune menţinerea unei poziţii nemişcate a corpului cât mai mult timp.


„Planking” se cheamă această găselniţă care atrage din ce în ce mai mulţi adepţi şi care înseamnă, în percepţia celor care au inventat-o, imitarea unei scânduri de lemn.

Pentru a face „planking” ca la carte, trebuie să vă aşezaţi cu faţa în jos pe o suprafaţă plană şi să vă sprijiniţi pe antebraţe şi pe vârfurile picioarelor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Glowacka (@dbg_plankdoyoga) on

În acelaşi timp, abdomenul şi şoldurile trebuie să fie mereu la nivelul umerilor. În mod normal, conform specialiştilor, nu veţi putea rezista mai mult de câteva minute. Canadianca Glowacka a reuşit însă să rămână inertă în poziţia „scândură” timp de 4 ore şi 20 de minute, perioadă în care a avut voie doar să-şi butoneze cu degetul telefonul mobil. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by activeathlete (@activeathleteclub) on

În ultima parte a tentativei sale supraomeneşti, efortul fizic al Danei a fost atât de mare încât a renunţat la telefon şi s-a concentrat scrâşnind din dinţi doar la menţinerea poziţiei corecte a abdomenului. Vechiul record mondial la „planking” era de 3 ore şi 31 de minute, stabilit în 2015 de Maria Kalimera din Cipru. În 2016, la precedenta încercare de a intra în Cartea Recordurilor, Dana Glowacka a cedat după 2 ore şi 5 minute.

related posts

Modifică setările cookies