Zboara langa cine vrei. O initiativa care va schimba modul in care calatorim si... ne imprietenim


O companie aeriana a anuntat recent ca pregateste o unealta online, "Meat & Seat", prin care orice pasager care face check-in online poate alege langa ce persoane poate sta. 


Mina Jarvis, purtatoarea de cuvant  a companiei KLM, a confirmat existenta acelui instrument online, dar nu a furnizat mai multe detalii precizand ca este inca in faza de dezvoltare. Aplicatia va fi valabila pentru toata lumea, dar cei care prefera sa doarma in timpul zborului sau sa tina secret faptul ca zboara cu amanta nu sunt obligati sa o foloseasca.

Mecanismul va functiona dupa ce posesorii unui cont la site-ul lor isi vor conecta profilul la cel de Facebook, Linkedin sau alta retea de socializare. Astfel, vei putea sa eviti locul de langa un bebelus plangacios si vei putea alega sa te asezi langa un tip cu "relationship status" convenabil.

Dincolo de alegerile pe care le face fiecare, programul va putea repartiza dupa un altgoritm locurile ramase libere intre cei care si-au conectat profilurile si au oferit informatii personale (interese, hobby-uri), astfel incat "vecinii" de zbor sa aiba lucruri in comun. Nu se stie daca si orientarea sexuala va fi un criteriu de repartitie. 

Succesul ideii se anunta mare, avand in vedere ca intr-un sondaj online, in 2011, dintre 1000 de persoane care au calatorit , 45% au recunoscut ca au flirtat in timpul zborului, o treime au spus ca relatia inceputa la inaltime  a dus la intalniri romantice la sol, iar 8 % au spus ca relatia "a prins aripi" cu adevarat. 

Si compania Malaysia Airlines lanseaza un serviciu legat de Facebook: clientii vor putea vedea daca prietenii lor zboara in aceeasi perioada sau in aceleasi orase. Diferenta dintre concepte este evidenta: in al doilea caz ai afla informatii despre oameni pe care ii cunosti deja. Compania Virgin Atlantic s-a aratat interesata de ideea KLM, de a ajuta pasagerii sa isi aleaga "vecinii". 

related posts

Modifică setările cookies