Probleme cu respiratia urat mirositoare? Vezi care sunt cauzele si cum poti preveni aceasta situatie


Chiar daca ai grija de igiena ta dentara zilnica, totusi exista o serie de cauze, necunoscute sau de care poate nu ai tinut cont pana acum, care iti pot modifica respiratia si te pot pune intr-o postura dificila.


Respiratia urat mirositoare este o problema des intalnita, care afecteaza persoane de toate varstele si din toate categoriile sociale, iar cauzele sunt multiple. De multe ori, periuta si pasta de dinti nu fac fata incercarii disperate de te salva dintr-o situatie jenanta, chiar daca le folosesti cu strictete atat dimineata si seara, cat si dupa fiecare masa.

Pe langa efectele pe care le produc asupra organismului, in sensul in care rezolva anumite probleme medicale, medicamentele au si un efect secundar si anume acela de a usca mucoasa cavitatii bucale. Din acest motiv, saliva nu se mai gaseste in cantitatea optima, pentru a curata gura de eventualele particule urat mirositoare, acestea avand posibilitatea sa se dezvolte, iar mirosul sa devina tot mai puternic. Pe de alta parte, infectiile de tract respirator sunt si ele responsabile de o respiratie urat mirositoare. Nu doar bronsita sau pneumonia, ci si o raceala aparent inocenta pot cauza probleme in acest sens, din cauza secretiilor nazare si sinusale.

Daca dormi cu gura deschisa, sansele ca atunci cand te trezesti sa ai parte de respiratie urat mirositoare sunt la fel de mari ca si in cazul medicamentelor resposabile de uscarea cavitatii bucale. Acest mod de a respira in timpul somnului usuca gura si reduce saliva, motiv pentru care te trezesti cu o respiratie neplacut mirositoare.

Un studiu din 2007, reluat in 2013 a demonstrat ca obezitatea reprezinta un factor important in ceea ce priveste respiratia urat mirositoare. Se pare ca anumiti microbi care traiesc in intestinele oamenilor, isi fac simtita prezenta cu precadere in cazul persoanelor obeze, provocand respiratia neplacuta.

Cei care urmeaza dieta Atkins sunt predispusi unei respiratii urat mirositoare, de vreme ce procesul de ardere al grasimilor se realizeaza altfel. Acestia nu consuma carbohidrati, motiv pentru care grasimile si proteinele sunt transformate de organism in energie, iar anumite chimicale sunt emise in respiratie.

Pe langa toate celelalte cauze prezentate, bolile organismului reprezinta o cauza majora a unei respiratii neplacute. Respiratia cu miros de peste poate fi cauzata de afectiuni ale rinichilor, iar cea de fructe poate fi un semn al unui diabet necontrolat.

De asemenea, bolile de inima si anumite tipuri de cancer care produc chimicale in organism, pot da nastere unei respiratii urat mirositoare.

related posts

Modifică setările cookies