Mihaela Bilic dezvăluie ingredientul care îngrașă mai mult decât zahărul


Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit public despre capcanele produselor de ronțăit, dulci sau sărate, pe care oamenii le adoră și pe care, deseori, le transformă în mese principale. Prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine” are câteva sfaturi pentru cei care ignoră ingredientul care îngrașă mai repede decât zahărul.


Produsele de ronțăit sunt nelipsite din viața noatră. Însă, uneori ele înlocuiesc mesele și ne supun organismul unui asalt de zahăr și grăsimi care dăunează pe termen mediu și lung.

Ronțăielile sunt uscate, așa că simțurile noastre nu mai pot evalua, nu mai pot să-și dea seama cât de gras sau de dulce este un produs. Atunci când este uscat, îl considerăm pâine goală”, a spus Mihaela Bilic pe contul ei de socializare, dând exemplul covrigilor. 

Deși par pâine goală, covrigii conțin o cantitate impresionantă de ulei, pe care nu-l sesizăm, dar știm că e acolo. 

Uleiul este cel mai concentrat nutrient, 9 calorii/gram, spre deosebire de zahăr, care are doar 4 calorii/gram. La 15 grame de ulei avem 150 de calorii. Deci nu e pâine goală, nu mâncați cu relaxare”, spune Mihaela Bilic despre concentrația de grăsime la 100 de grame de covirigi.

Pernuțele cu cașcaval – cantitatea de ulei crește la 25 de grame, fiindcă aici intervine și cașcavalul, cu aportul său de grăsime.

Cartoful are 90 de calorii/tubercul. Însă, cartoful devine bombă calorică atunci când îl preparăm sub formă de chipsuri. La 100 de grame de produs vom avea 35 de grame de ulei.

Cartoful chips are 450 de calorii, nu doar 90”, mai spune Mihaela Bilic.

Müsli – deși cerealele au o imagine de produs sănătos, la fiecare 100 de grame de produs se adaugă 15 grame de ulei și 25 de grame de zahăr. „Asta înseamnă Müsli, de asta se mănâncă doar două linguri la micul dejun, în iaurt”, mai spune Mihaela Bilic.

Vedeți AICI ce spune despre biscuiții cu unt și biscuiții cu ciocolată și ce alternativă avem la produsele de ronțăit!

Fotografii: Facebook

Vezi și VIDEO:

  • Mihaela Bilic dezvăluie ingredientul care îngrașă mai mult decât zahărul
Modifică setările cookies