Ai ratat promovarea mult visată? Iată cum poți depăși momentul


Viața merge înainte chiar în acele clipe în care vezi totul în negru și crezi că nu mai e nimic de făcut. 


La locul de muncă, aceasta s-ar putea traduce prin pierderea unei oportunități de a urca ierarhic în compania pentru care ai dat tot ce e mai bun din tine în ultimii ani.

Știm, dezamăgirea e una uriașă, însă nu trebuie ca aceasta să se transpună în decizii pripite, luate la cald, pe care le vei regreta cu siguranță în viitor. În primul rând, emoția negativă e controlabilă, astfel că frustrarea dată de ratarea unei promovări nu înseamnă automat finalul carierei în organizația din care faci parte. O demisie rapidă, ca răzbunare, sau alte reacții scăpate de sub control nu te vor ajuta în păstrarea unei reputații ireproșabile.

Odată ce ai trecut cu bine de pasul de mai sus, totul devine mult mai ușor. După câteva zile în care ți-ai lins rănile, e cazul să revii pe front și să înțelegi ce s-a întâmplat. Iar o discuție față în față cu șeful sau cu cel care a stat în calea promovării tale e cel mai benefic „medicament”. Vei înțelege de ce a fost preferat altcineva în funcția respectivă și ce se așteaptă de la tine pe viitor.

Urmează apoi etapa cea mai importantă și cea mai constructivă, pe termen lung. Cu informațiile pe care le ai, e cazul să-ți stabilești obiectivele personale astfel încât data viitoare să fii mai pregătit pentru promovarea mult dorită. Trebuie să fii conștient că există mereu lucruri care pot fi îmbunătățite.

În același timp cu pregătirea viitoarei tentative de promovare, n-ar fi rău să faci primii pași pentru stabilirea unui plan de rezervă. Într-adevăr, dacă ai făcut tot ce depinde de tine și ești ignorat din nou, e posibil ca în spate să fie alte interese, care n-au nici o legătură cu meritele. În acest caz, e indicat să ai pregătită din timp o variantă de ieșire din scenă, adică de schimbare a locului de muncă unde nu ești apreciat așa cum ți-ai dori.

related posts

Modifică setările cookies