Angajații de peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar 3 ZILE pe săptămână, spun noile cercetări


Cercetările unor oameni de știință, publicate în  Melbourne Institute Worker Paper, au arătat că angajații de peste 40 de ani care lucrează doar trei zile pe săptămână performează mai bine. 

Tag-uri:

The Melbourne Institute of Applied Economics and Social Research at the University of Melbourne  a invitat 3.500 de femei și 3000 de bărbați din Australia să fie supuși anumitor teste în timp ce lucrează. 

 

 O parte dintre acestea s-au referit la: 

  • Citirea cuvintelor cu voce tare
  • Numărat descrescător
  • Asocierea lierelor și cifrelor sub presiunea timpului

 

După ce au analizat datele, cercetătorii  au constatat că persoanele care au lucrat în medie 25 de ore pe săptămână au avut tendința de a realiza cele mai bune rezultate. 

De fapt, performanța cognitivă generală crește până când oamenii vor atinge nivelul de 25 de ore, moment în care scorul cognitiv al testului a început să scadă din cauza oboselii și stresului.

 

Citește și: Ea este vedeta cu care femeile isi doresc cel mai mult sa semene. Care este forma fetei care a cucerit toti criticii

 

"Acest lucru paote fi o sabie cu două tăișuri", a declarat Colin McKenzie, profesor de economie la Universitatea Keio, care a participat la cercetare. "Poate stimula activitatea creierului, dar in acelasi timp, orele lungi de lucru si anumite tipuri de sarcini pot provoca oboseala si stresul care pot afecta functiile cognitive".

 

Există un motiv pentru care țări precum Franța au declarat ilegală trimiterea e-mailuri angajaților după orele de lucru.

 

De fapt, cifrele raportului sugerează că persoanele care lucrează extrem de mult timp au abilități cognitive mai scăzute decât cei care nici măcar nu lucrează!

"Ceea ce au descoperit autorii este ca functionarea cognitiva se imbunatateste pana la punctul in care muncitorii lucreaza 25 de ore pe saptamana si scad dupa aceea", a spus Geraint Johnes, profesor de economie la Universitatea Lancaster Management School. "De fapt, la început, declinul este foarte marginal și nu există prea multe efecte, deoarece orele de lucru cresc până la 35 de ore pe săptămână. Dincolo de 40 de ore pe săptămână, declinul este mult mai rapid. "

 

7 semne că ai putea fi suprasolicitat 

Și este adevărat- poate ține de mândrie sau iubești jobul cu adevărat, va veni un timp - dacă nu ești atent - când  munca te va consuma. 

Deci, există câteva lucruri de care trerbuie să țineți cont dacă ajungeți să vă vedeți locul de muncă mai mult decât familia sau prietenii. 

 

  • Vă apucați de fumat sau de băut/fumat sau vă întoarceți la acest obicei, ori depășiți limita. 
  • Lucrați multe ore, dar  rezultatele nu se văd 
  • Îți lipsește somnul și te simți obosit toată ziua
  • Sentimentele de tristețe sau de depresie încep să se strecoare în viața ta
  • Lucrezi ore suplimentare
  • Ochii tăi sunt roșii și corpul tău te doare
  • Relațiile cu copiii, soț / soție sau prieteni par să se destrame

 

Toate cele de mai sus sunt nedorite și periculoase și de aceea este atât de important să luăm în serios studii precum cel realizat de Institutul din Melbourne.related posts