Raman insarcinata daca…? 9 mituri spulberate


Oamenii au fost dintotdeauna inventivi cand a venit vorba de viata intima. Chiar daca ai ajuns la varsta la care stii ca bebelusii nu sunt adusi pe lume de barza, alte mituri cu privire la aparitia sarcinii ar putea sa-ti [...]


Oamenii au fost dintotdeauna inventivi cand a venit vorba de viata intima. Chiar daca ai ajuns la varsta la care stii ca bebelusii nu sunt adusi pe lume de barza, alte mituri cu privire la aparitia sarcinii ar putea sa-ti dea batai de cap.

Poate ca nu e timpul pentru aparitia unui copil in viata voastra. Fie ca esti la inceputul vietii sexuale, fie ca deja ai facut pasul cel mare si vrei sa stii la ce sa te astepti, raspunsurile de mai jos iti vor satisface pe deplin curiozitatea.

1. Pot sa raman insarcinata daca penetrarea a durat doar cateva secunde?

De fiecare data cand penisul a intrat in contact direct cu vaginul exista sansa de a ramane gravida. Desigur, in lipsa ejacularii, posibilitatile aparitiei unei sarcini sunt mai reduse, dar riscul nu dispare. In plus, chiar daca nu te pricopsesti cu o sarcina, ai mari sanse sa iei o boala venerica.

Citeste si: Top 4 cele mai sigure si non-abuzive metode de contraceptie

2. Pot sa raman gravida in urma preejacularii?

Lichidul prespermatic este fluidul eliberat de penis inaintea ejacularii propriu-zise. Majoritatea barbatilor nu pot controla acest proces pentru simplul fapt ca nu simt cand apare. Acest fluid contine o cantitate de sperma care poate duce la aparitia sarcinii. Acesta este motivul pentru care coitul intrerupt nu este o metoda contraceptiva eficienta.

3. Poate aparea sarcina daca femeia nu are orgasm?

Un orgasm nu are nicio legatura cu fertilizarea ovulului, asa ca poti ramane insarcinata daca nu ai avut orgasm.

Citeste si: Ai uitat sa iei pilula? Afla in ce conditii risti sa ramai insarcinata

4. Poate sperma patrunde prin haine sau alte tesaturi?

Daca obiectul respectiv de imbracaminte este saturat cu lichid seminal si este in contact direct cu vaginul, exista sanse – ce-i drept, infime – ca sperma sa ajunga in vagin. Pana acum, studiile nu au demonstrat pana la capat aceasta teorie.

5. Pot ramane insarcinata daca facem sex in apa?

Daca penetrarea are loc in mediu acvatic, sarcina poate aparea. Apa din exteriorul vaginului nu influenteaza penetrarea urmata de ejaculare.

6. Raman insarcinata daca partenerul ejaculeaza in apa?

E putin probabil ca sperma care se risipeste pe intreaga suprafata a piscinei, cazii de baie sau a marii sa ajunga in vagin. Daca ejacularea are loc in apa calduta, sperma poate supravietui cateva minute. Daca apa este foarte fierbinte sau este tratata cu produse chimice, spermatozoizii nu supravietuiesc mai mult de cateva secunde. Asadar, slabe sanse sa ramai gravida daca ejacularea se produce in apa.

Citeste si: Vrei sa ramai insarcinata si nu reusesti? Vezi 5 pozitii care te vor ajuta

7. Pot sa raman gravida in urma sexului anal?

Teoretic, o sarcina nu poate avea loc in urma practicarii sexului anal. Insa, tinand cont ca zona vaginala este in imediata apropiere a sfincterului, sunt sanse ca sperma sa se scurga in vagin si sa fertilizeze ovulul.

8. Ejacularile dese pot diminua cantitatea de sperma si, in consecinta, sansele de a ramane gravida?

Nu. E nevoie de o singura ejaculare (care contine in jur de 300 de milioane de spermatozoizi pentru fecundarea unui ovul) pentru aparitia unei sarcini.

Citeste si: 5 mituri despre pilula contraceptiva

9. Spermatozoizii mor imediat ce ajung in contact cu aerul?

Acesta este un mit pe care multi oameni il cred valabil, ca urmare genereaza multe sarcini nedorite. Sperma moare doar in momentul in care se usuca. Dar daca penetrarea se produce din nou imediat dupa coitul intrerupt, cand sperma nu s-a uscat, ea poate sa reziste intre 3 si 5 zile in mediul umed al colului uterin.

Daca ai o cat de mica banuiala ca esti insarcinata, nu te panica si incearca sa urmaresti semnele care o anunta. Primul este intarzierea ciclului menstrual. Daca se intampla asta, urmatorul pas este efectuarea unui test de sarcina.

related posts