Dieta 5:2 sau cum sa slabesti fara sa-ti refuzi poftele. Afla totul despre dieta preferata a vedetelor de la Hollywood


5:2 este una dintre cele mai apreciate diete de la Hollywood, fiind adoptata de personalitati ca Miranda Kerr, Ben Affleck sau Beyonce. Dieta este ideala pentru persoanele care vor sa-si mentina greutatea sau vor sa slabeasca un numar mic de kilograme.


Programul dietei este unul destul de simplu. 5 zile pe saptamana poti manca tot ce iti doresti, insa in cele 2 zile trebuie sa reduci cu strictete numarul de calorii.

Regulile dietei 5:2 pentru zilele cu restrictii calorice

1. Numarul caloriilor acumulate nu trebuie sa depaseasca 500, 600 la barbati. Nu trebuie sa le numeri, insa este bine sa te incadrezi in acesti parametri.

2. Cele 2 zile pot fi consecutive sau intercalate. Daca esti la inceput este bine sa le intercalezi cu zilele fara restricti. Spre exemplu, iti poti alege zilele de miercuri si vineri, pentru a nu fi o schimbare mare pentru corp

3. Pastreaza o distanta mare intre mese. Daca mananci la 7 dimineata pastreaza aceeasi ora si pentru masa de seara

4. Mananca multe legume si proteine

5. Evita pe cat posibil carbohidratii si produsele zaharoase

6. Bea multa apa

7. Daca ai pofta de o gustare mananca un mar sau un morcov

8. Ocupa-ti timpul cu diferite activitati si cele 2 zile in care ai accesul restrictionat la alimente vor trece mult mai repede

9. Alegeti cele 2 zile in functie de activitatile sociale pe care le ai

10. Nu este interzis sa faci sport in cele doua zile atat timp cat te simti bine. Daca faci asta, ai grija sa te hidratezi.

11. Aceasta dieta nu este indicata pentru persoanele cu o varsta mai mica de 18 ani,gravide sau diabetici.

12. In momentul in care ajungi la greutatea dorita modifica-ti programul tinand regimul restrictiv doar 1 zi pe saptamana.

related posts

Modifică setările cookies