Ce este dermapen și cum ajută la rezolvarea problemelor inestetice ale pielii!


Dermapen este cel mai avansat dispozitiv de microneedling la nivel mondial și care acum se găsește acum și în țara noastră.


Dermapen este un dispozitiv medical cu două părți, una electrică de mână și una conectată la o sursă de energie. Sub forma unui stilou, acest dispozitiv are foarte multe ace fine, care perforează ușor pielea. Aceste mici leziuni obligă pielea să producă mai mult colagen, înlătură pielea moartă și ajută ca produsele de tratament să pătrundă mai bine în piele.

Tratamentele cu Dermapen 4 constau în injectarea superficială, la nivelul pielii, de substanțe active: farmacologice, aminoacizi, enzime, vitamine, minerale sau extracte din plante.

Spre deosebire de o seringă tradițională, cu care se efectuează procedura clasică de mezoterapie, Dermapen4 utilizează un sistem de 16 ace de 33 gauge, din oțel medical inoxidabil, gamma sterilizate care oscilează până la 120 vibrații/secundă și care crează 1920 de canale în piele pe secundă!

Până și cei mai experimentați medici, care folosesc mezoterapia, nu pot face mai mult de 2 sau 3 injectări într-o secundă!

Ce se întâmplă când se folosește Dermapen4?

Se produc 2 efecte: o injurie superficială, rapid reversibila care declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină, iar al doilea efect este crearea, prin înțepare, de multiple canale permeabile pentru substanțele active aplicate pe piele în timpul procedurii.

Dacă în cazul folosirii seringilor pentru mezoterapie nu putem controla profunzimea injectării decât aproximativ, când vorbim de Dermapen 4, adâncimea acelor poate fi setată cu o precizie foarte bună în gradații de 0,1 mm până la maxim 3 mm, în cazul cicatricilor adânci.

 

  

 

  Tratamentul poate fi folosit pe față (inclusiv pleoape), gât, decolteu, mâini și alte zone ale corpului. Sunt necesare de obicei între 4-6 ședințe efectuate la un interval de 2-4 săptămâni și ședințe de întreținere a căror frecvență este stabilită de către medicul dermatolog.

related posts

Modifică setările cookies