Femei de succes. Teodora Dragomirescu, secretar de redacție Știrile PRO TV: ”Mi se spune Mama răniților”


Teodora Dragomirescu, sau Lila, cum îi spune toată lumea, mărturisește că știe aproape 90% dintre oamenii care lucrează la PRO TV. În calitate de secretar de redacție la Știrile PRO TV, Lila este alături de toți colegii ei, iar aceștia, la rândul lor, o consideră ”mami a lor de la serviciu”.


Ce faci tu în PRO TV? Ce funcție ai și ce presupune munca ta?

Aici, la Știri, sunt din anul 2000, pe funcția de secretar de redacție. Ce presupune, mai exact, munca mea? Păi, trimit fax-uri, fac acreditări, fac situații pentru știri, reporteri, răspund la telefoane... În fiecare zi, interacționez cu peste 30 de oameni, cu toți cei de aici, din redacție. Fac planuri de filmări, le comunic operatorilor, seara, pe email, ca să știe ce filmări au a doua zi. Colaborez cu operatorii, cu șoferii, cu birourile de presă de la Camera Deputaților, de la Senat, de la Președinție. Am o relație frumoasă cu toți din presă. Mă ocup inclusiv de obiecte pierdute (râde). Fac de toate. 

Citește și: Femei de succes. Corina Petrea, digital sales executive: ”Nu arăt niciodată că este vreo problemă, toate au rezolvare”

Ce ai spune despre tine, dacă ar trebui să te descrii în câteva cuvinte?

Sunt emotivă. Sunt serviabilă. Eu mă văd bună cu toată lumea, nu mă enervează nimeni și încerc, dacă pot, să-i ajut pe toți. Am fost și premiată, odată, la petrecerea PRO TV, la categoria ”Bun la de toate”. 

Ce îți place cel mai mult la cariera ta de până acum?

Că intru în contact cu foarte multă lume, că sunt cunoscută de toți și am posibilitatea să fac ceva pentru fiecare în parte. În fiecare zi e altfel, nu seamănă o zi cu alta. 

Îți mai amintești prima ta zi în PRO TV? Care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de tine aici, la PRO TV?

Prima zi am fost foarte emoționată, aproape speriată. Pentru că am venit și am văzut vedete de vedete. Multă lume, multe telefoane, nu știam de unde să le iau, unde să le duc. Am fost foarte speriată, dar mi-a plăcut! O amintire frumoasă este din momentul când am câștigat premiul, la petrecerea PRO TV. Nu mă așteptam să câștig, a fost o surpriză totală. L-am auzit pe Andi Moisescu, cum zicea: „Fără ea, faxurile n-ar ajunge la timp, fără ea, nu ne-am bea cafeaua la vreme...” și mi-am spus: ”Asta seamănă cu mine”. Când mi-am auzit numele, am fost atât de emoționată, că mi-a fost frică să nu mă împiedic...

Cum ți-ai dat seama că aceasta este meseria potrivită pentru tine? 

S-a întâmplat. A fost o întâmplare fericită. 

Ai vreun sfat pentru femeile își doresc o carieră la fel ca a ta?

Să aibă răbdare, să fie tolerante, deschise, sociabile. Să fie bune cu toată lumea. 

Care sunt pasiunile, hobby-urile tale? Ce-ți place să faci în timpul liber?

Cel mai mult îmi place să călătoresc. Să plec, undeva, oriunde: în parc, la muzeu, în vizită, în străinătate, la țară - am o căsuță la Frumușani. Oriunde, dar să plec. Fiica mea este plecată în Statele Unite de 20 de ani, este măritată cu un profesor de matematică, are doi copii și locuiește în New Jersey. Eu și soțul meu o vizităm o dată pe an. În fiecare an, de 20 de ani, mă duc în America. 

Cum arată o zi perfectă pentru tine?

Așa cum este în fiecare zi. Vin la muncă, socializez cu colegii, care îmi sunt foarte dragi. Mie nu-mi place să stau singură. Îmi place să fiu înconjurată de lume multă. Seara, dacă mă mai duc într-o vizită sau dacă mai primesc pe cineva acasă, pot să zi că a fost ziua perfectă.  

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit vreodată, din punct de vedere profesional?

Că sunt ”Mama răniților”. ”Dacă vrei ceva, du-te la Lila! Vrei să întrebi ceva, du-te la Lila! Ea nu te refuză”. Mai îmi zic colegii: ”Tu ești mami a noastră de aici”. Cunosc aproape 90% dintre oamenii de pe aici. Chiar dacă nu-i știu pe toți pe nume, după figură îi recunosc pe toți. 

Dacă te-ai întâlni acum cu tine la început de carieră, ce ți-ai spune? Un sfat sau o constatare despre viață la care ai ajuns acum.

Să fie mai ambițioasă și mai îndrăzneață. În rest, e bine cum este acum. 

FULLSCREEN
Femei de succes. Teodora Dragomirescu, secretar de redacție Știrile PRO TV: ”Mi se spune Mama răniților”
  • /

related posts

Modifică setările cookies